hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lice'de helikopterli, zırhlı araçlı kenevir operasyonu

    Licede helikopterli, zırhlı araçlı kenevir operasyonu
    expand

    Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde esrar hammaddesi hintkeneviri ekili alanların imhasına yönelik 'narko terör' soruşturması kapsamında, 500 personelle hava destekli büyük bir operasyon başlatıldı.

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'narko terör' soruşturması kapsamında bugün Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde Lice İlçesi'nin Tepe Köyü bölgesindeki arazilerde ekili hintkenevirlerinin imhasına yönelik, saat 04.00'de büyük bir operasyon düzenlendi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:;
    "Operasyon öncesi İl Jandarma Komutanlığı'nca kırsal alanındaki suç unsurlarına yönelik yapılan istihbari çalışma neticesinde, belirtilen bölgelerde geniş vadilere yayılmış şekilde yasadışı kenevir ekiminin yapıldığı tespit edilmiştir. Operasyonda, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde toplam 28 tim ile güvenlik tedbirlerini içeren çember oluşturulmuş, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şubesi ve Narkotik timler ve adli Jandarma ekipleri vasıtasıyla da yasadışı kenevir ekim tarlalarının imha faaliyeti başlamıştır."
     
    Helikopterli, zırhlı araçlı operasyon

    Açıklamada, operasyona Diyarbakır Jandarma Özel Harekat Taburu, Lice Jandarma Komando Alayı, Silvan Jandarma Komando Alayı, Hani Jandarma Asayiş Komando Bölüğü, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Geçici Köy Korucuları timleri olmak üzere 28 kimin katıldığı belirtildi. Operasyona ayrıca 1 Sikorsky helikopter, 1 taarruz helikopter kolu, 10 kirpi ve 15 Kobra tipi zırhlı araçlarla destek sağlanırken, İnsansız Hava Aracı da havadan keşif icra ediyor.
    Operasyonda güvenlik çemberinde 400, narkotik müdahale ekiplerinde ise 100 olmak üzere toplam 500 personelin görev aldığı açıklandı.

    Daha önce 6 milyon kök imha edilmişti

    Diyarbakır'ın lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri üçgenindeki 7 köyde bir hafta önce yapılan operasyonlarda ise 6 milyon 150 bin kök kenevir imha edilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow