hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay'da sel kurbanları toprağa verildi

    Hatayda sel kurbanları toprağa verildi
    expand

    Hatay'ın Dörtyol ilçesi Çökek yaylasındaki sel ve heyelanda hayatını kaybeden 5 kişi toprağa verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaylada yağış sonucu oluşan sel ve heyelan nedeniyle yıkılan evlerin enkazında kalarak yaşamını yitiren Fatma Üstünel (54) ile torunları Nidanur ve Nisanur Ertunç'un (7) cenazeleri yakınları tarafından Dörtyol Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Kışlalar Mahallesi Taşkın Sokak'taki evlerine getirildi.

    Cenazeler daha sonra Çamlık Mezarlığı'na yan yana toprağa verildi.

    Baba Fatih Ertunç defin sırasında fenalaşırken, hastanede tedavisi süren anne Zahide Ertunç ise cenazeye katılamadı.

    Cenazeye AK Parti Hatay milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ile vatandaşlar katıldı.

    Öte yandan, baba Fatih Ertunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, sahurda yemek yedikten sonra eşi Zahide Ertunç ve kayınvalidesi Fatma Üstünel'in yattığını, kayınbabası İsmail Üstünel ile namaz kılmak için beklediklerini söyledi.

    Bu sırada yağmurun şiddetini artırdığını ve bir anda evin çöktüğünü anlatan Ertunç, kayınbabası ve kayınbiraderiyle eşini kurtarmaya çalıştığını ancak sonrasını hatırlamadığını ifade etti. 1 yaşındaki kızı Şeyma'ya bir şey olmadığını kaydeden Ertunç, eşinin yaralı olarak kurtulduğunu ancak ikiz kızları ile kayınvalidesinin hayatını kaybettiğini sonradan öğrendiğini anlattı. Ertunç, Atatürk İlköğretim Okulunda bu 3. sınıfa geçen kızlarının derslerinde başarılı olduklarını sözlerine ekledi.

    - Komşularına yardım etmek isterken öldüler

    Olayda hayatını kaybedenlerden üç çocuk babası Ökkeş Doğan (51) Karapür Mezarlığı'nda toprağa verildi.

    Doğan'ın, sel suları gelmeye başlayınca eşi Emine Doğan ile oğlu Burak Doğan'ı güvenli bir yere götürdüğü öğrenildi. Bu sırada komşularının çığlık seslerini duyan Doğan'ın el feneriyle yardıma gittiği ancak bu sırada bulunduğu yerdeki toprağın kayması sonucu hayatını kaybettiği kaydedildi.

    Bu arada, selin etkisiyle gelen taş ve odun parçalarının çarpması sonucu yaralanan Doğan'ın eşi Emine ile oğlu Burak'ın da tedavisi sürüyor. Sel ve heyelan sırasında hayatını kaybeden evli ve 2 çocuk babası Muhammed Arif Canbolat (40) ise Ağalar Mezarlığı'nda defnedildi.

    Canbolat'ın da sahura kalktığı sırada komşularının sesleri üzerine dışarı çıktığı, bu sırada selin gelmesi üzerine eşi ve 2 çocuğunun güvenli bir yere bırakıp komşularına yardım etmek isterken sele kapıldığı öğrenildi.

    Enkaz kaldırma çalışmaları

    Dörtyol ilçesi Çökek yaylasındaki sel ve heyelanın 
    ardından yol temizleme ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

    Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sel ve heyelanın olduğu andan itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarının en kısa sürede olay yerine intikal ettiğini belirtti.

    Orman ve Su İşleri Bakanlığından gelen heyetin heyelan noktasında teknik çalışma yapacağını ifade eden Özyiğit, can kayıplarından dolayı büyük üzüntü duyduklarını, maddi kayıpların telafisi için çalıştıklarını ifade etti.

    Özyiğit, yayladaki drenaj ve diğer kanalların tekrar gözden geçirileceğini sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow