hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için çalışıyoruz"

    Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için çalışıyoruz
    expand

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm sürecine ilişkin, "Hükümet olarak bu sürecin başarıya ulaşması için gerekli çalışmaları her zaman yaptık, yapıyoruz" dedi.

    AK Parti Bahçelievler İlçe Teşkilatı'nca, Bahçelievler Spor Parkı'nda düzenlenen iftara katılan Bozdağ, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Bozdağ, "çözüm sürecine dair Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığındaki toplantıda neler konuşulduğunun" sorulması üzerine, toplantıların içeriğine yönelik bir şeyler söylemeyi uygun görmediğini belirtti.

    Çözüm sürecinin, Türkiye için doğru bir süreç olduğunu vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

    "Terörün bitmesi, ülkemizin her karış toprağında huzurun, güvenliğin, refahın ve kardeşliğin daha güçlü tesisi bakımından son derece önemli bir süreçtir. Devam ediyor. Önemli gelişmelerle devam ediyor. Dileriz ki bu süreç sonuna kadar gider, başarılı bir şekilde neticelenir. Hükümet olarak bu sürecin başarıya ulaşması için gerekli çalışmaları her zaman yaptık, yapıyoruz." - "Şu anda bütün hadise yakın takibimizdedir"

    Suriye sınırındaki son durumun sorulması üzerine ise Bozdağ, şunları söyledi:

    "Ramazan, rahmetin, bereketin olduğu bir ay. Müslümanlar açısından fevkalade değer verilen bir ay. Bu ayda savaşın, gözyaşı ve kanın olması kabul edilemez bir durum. Ama maalesef Suriye'de bir zulüm devam ediyor. Arzu edilmedik bir durum söz konusu. Gönül ister ki Suriye halkının talepleri doğrultusunda bir çözüm ortaya çıksın. Şu ana kadar çıkmadı. Türkiye, bu noktada ilkesel duruşunu muhafaza etmektedir. Biz sınırda oldu-bittilere izin vermeyeceğimizi açıkladık.

    Gerek hükümetimiz, gerek devletin bütün yetkili ve görevli organları bu konuları çok yakın takip etmektedir. Olan bitenlerle ilgili yapılması gereken ne varsa onlar da görevlerini tereddütsüz ifa etmektedirler. Şu anda bütün hadise yakın takibimizdedir."

    Bir gazetecinin, "12 Eylül'de vatandaşlıktan çıkarılan gurbetçilerin geri dönmesiyle ilgili çalışmalar yapabileceğinizi söylediniz. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?" şeklindeki sorusuna karşılık da Bozdağ, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılmış olanların her birinin, istedikleri zaman vatandaşlığı almak için başvurabileceklerini söyledi.

    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edilmek için herhangi bir engelin bulunmadığını dile getiren Bozdağ, "Vatandaşlıktan çıkarılmış kişilerden Nazım Hikmet'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul ettik. Musa Anter'in oğlu keza öyle. Onun dışında kabul ettiğimiz pek çok insanımız var. 12 Eylül askeri darbesinin çıkardığı veya başka zamanlarda herhangi bir gerekçeyle vatandaşlıktan çıkarılmış insanlarımız, müracaat ettiği takdirde vatandaşlığı kabul edilir. Gerekli değerlendirmeler yapılabilmekte ve vatandaşlığa alınabilmektedir" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow