hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sınır kapısı yakınına havan topu düştü

    Sınır kapısı yakınına havan topu düştü
    expand

    Rasulayn'da El Nusra Cephesi ile PYD arasında aralıklarla devam eden çatışmalarda, Ceylanpınar'daki sınır kapısı yakınlarına havan topu mermisi düştü.

    PYD ile Nusra Cephesinin çatıştığı Rasulayn'da dünden bu yana azalan çatışmalar yeniden şiddetlendi. Rasulayn kasabasının Türkiye sınırına yakın kesiminde silah sesleri duyulmaya başlandı. Çatışmalar sırasında PYD karargahına yapılan havan topu atışlarından iki tanesinin Ceylanpınar sınır kapısı yakınlarına düştüğü görüldü.

    Ceylanpınar'ın karşısında bulunan Suriye'nin Rasulayn ilçesinde, 8 gün önce El Nusra cephesi ile PYD güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmanın ardından PYD güçleri ilçenin yönetimini büyük ölçüde ele geçirirken, ateşlenen tüfeklerden çıkan kurşunlar Ceylanpınar'da 1 kişinin ölümüne 4 kişinin yaralanmasına neden oldu.

    Ceylanpınar'da tedirginliğe yol açan ve sınır hattında güvenlik güçlerinin zırhlı araçlarla önlem almasına neden olan çatışmalar, Tel Halaf bölgesinde devam ediyor. Aralıklarla duyulan silah sesleri nedeniyle Ceylanpınar'da tedirginlik sürerken, bazı vatandaşlar ise uyarılara rağmen sınır hattına gelerek gelişmeleri izlemeye devam ediyor. Güvenlik güçleri ise sınır bölgesindeki önlemlerini sürdürüyor.





    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow