hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Savaş politikalarına son verilmeli"

    Savaş politikalarına son verilmeli
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, kendi ülkesinde barışı tesis edemeyen bir iktidarın, başka ülkelere barışı getirmesinin söz konusu olamayacağını savundu.

    Tanrıkulu, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, ekonomik ve siyasi çıkarlar uğruna akıtılan her kan damlasının, insanlık tarihine leke olarak düştüğünü belirtti.

    Tüm dünyanın gözleri önünde ikinci Halepçe'nin yaşandığı Suriye'de tek kurtuluş yolunun barış olduğunu, bu yüzden de barış için savaşın değil, barış için barış koşullarının oluşturulması gerektiğini kaydeden Tanrıkulu, "Barışı savaşlar değil, barış mücadelesi tesis eder. Suriye'ye demokrasi ve özgürlük getirmeyi vaat edenlerin sığındıkları yegane reçetenin yeni bir savaş olması bizi şaşırtmıyor" ifadelerini kullandı.

    Barışın hayat suyunun demokrasi, özgürlük ve adalet olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, şöyle devam etti:

    "Ne yazık ki AKP hükümeti içte ve dışta, barışa hayat suyu veren unsurları görmezden gelmeye devam ediyor. Kendi ülkesinde barışı tesis edemeyen bir iktidarın, başka ülkelere barışı getirmesi söz konusu değildir. Bu nedenle de AKP hükümetini içte ve dışta savaş politikalarına son vermeye, barışın koşullarını sağlama vazifesini derhal yerine getirmeye davet ediyoruz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow