hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmet Atakan'ın cenazesi toprağa verildi

    Ahmet Atakanın cenazesi toprağa verildi
    expand

    Hatay'daki gösterilerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın cenazesi toprağa verildi.

    Atakan'ın Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi öğle saatlerinde getirildiği Antakya'da Doğu Akdeniz Hastanesi morguna konuldu.

    Daha sonra buradan yakınları tarafından alınan cenaze, Çekmece Belediyesine ait araçla Uğur Mumcu Alanı'ndan geçirilerek, Çekmece beldesi Pınarbaşı Mahallesi'ndeki evine getirildi.

    Bu arada, cenaze aracının arkasından yürüyen grup çeşitli sloganlar attı.

    Evin önünde anne Emsal Atakan ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

    Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan burada, "Oğlum halkı için direndi. Bu yolda canını verdi. Biz başından sonuna kadar oğlumuzun yanındaydık. Anne , 'Biz delikanlıyız , direneceğiz bu düzene karşı çıkacağız' diyordu. 'Ahmet'imin acısını bana yaşatanlara Allah evlat acısı yaşatsın, yüreğim kanıyor. Ben bir anneyim, bütün annelerin yüreği yandı. Suriyeli anneler, Ethem'in annesi, Ali İsmail'in annesi, Abdullah'ın annesi, zalimlerin zulmünü yaşadı. Bütün annelerin ve öldürülen evlatlarının suçu barış istemekti" dedi.

    Ahmet Atakan'ın tabutunun başında ağıt yakan annesi Emsal Atakan, oğlunun fotoğrafını da elinden bir an olsun bırakmadı.

    Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında ölen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz cenaze törenine katılarak, Emsal Atakan'ı teselli etmeye çalıştı.

    Cenaze daha sonra omuzlarda taşınarak sloganlar ve dualar eşliğinde Pınarbaşı Mahallesi mezarlığına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından Ahmet Atakan'ın cenazesi toprağa verildi.

    Cenaze törenine Atakan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ile Hatay'daki Gezi Parkı odaklı olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert de katıldı.

    Polis müdahale etti

    Bu arada Ahmet Atakan'ın cenazesinin toprağa verilmesinin ardından eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

    Atakan'ın cenaze törenin ardından bazı gruplar Uğur Mumcu Alanı'nda toplandı. Armutlu Caddesi girişine kadar yürüyen grup, buradan Gündüz Caddesi'ne geçmek istedi.

    Bunun üzerine polis ekipleri gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

    Gruptan bazıları ara sokaklara kaçarken, kimileri de Armutlu Caddesi üzerinde çöp kutularıyla barikat kurup, ateş yaktı.

    Olay yerine gelen CHP Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl de müdahaleden etkilendi.

    Gösteriler devam ederken milletvekilleri de polislerle ve göstericilerle görüştü.

    Silah sesleri duyuldu

    Saat 19.45 sıralarında Armutlu Mahallesi Gündüz Caddesi üzerinde olaylara polisin müdahalesi sırasında 15 el silah sesi duyuldu.

    Bunun üzerine polis ekipleri ateşin açıldığını düşündükleri bölgeye yoğun olarak biber gazı bombası attıktan sonra mahallenin girişinden çekildi.

    Mahallenin girişinde zırhlı polis araçlarının bekleşiyşi sürerken çevik kuvvet ekipleri geride beklemeye devam ediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow