hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öcalan'ın kardeşi İmralı'ya gitti

    Öcalanın kardeşi İmralıya gitti
    expand

    Mehmet Öcalan kardeşi Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası'na gitti.

    İmralı Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, PKK'lı Cumali Karsu'nun vasisi Pervin Oduncu ve Cumali Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlamak bugün saat 08.30'da İmralı ile deniz ulaşımının sağlandığı Gemlik Jandarma Komutanlığı'na geldi. Mehmet Öcalan, gazetecilerin "Neler görüşeceksiniz?" sorusuna "Ne bir şey biliyoruz, ne sorabiliriz ne konuşabiliriz ki" yanıtını verdi. Öcalan, "Son görüşmeden sonra neler değişti?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

    "Aslında siz daha iyi takip ediyorsunuz. Diyeceğimiz çok şey var fakat söyleyemiyoruz. Söylesek de fazla para etmiyor. Adada yatan insanlar eğer tutuklu, hükümlülerse, bunlar iki seneden beri avukatlarla görüşemiyorlar. Bu dava ne kadar siyasiyse bu dava o kadar da hukukidir. İki seneden beri avukatlar gönderilmiyor. Ülkede bu hukuk nasıl işliyor? Avukatların bir an önce oraya gitmesini istiyoruz."
    Gazetecilerin "Avukatların gitmesi neyi değiştirecek?" sorusuna Mehmet Öcalan, "Bu devlet eğer hukuki devlet ise hukuk her yerde geçerli olmalı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde davaları vardır. Oradaki dava hala devam etmektedir. Diğer mahkumların davaları vardır. Avukatlar olmadıktan sonra ne anlamı vardır ki? Bir an önce avukatların gitmesini bekliyor ve istiyoruz."

    Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınlarının kimlik kontrolleri ve üst aramalarından sonra İmralı'ya hareket etti. Abdullah Öcalan ve diğer PKK'lı mahkumların, her ayın 2 ve 4'üncü pazartesi günleri birinci dereceden yakınlarıyla 1 saat görüşme hakkı bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow