hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süryanilerin sitemine Emniyet'ten yanıt

    Süryanilerin sitemine Emniyetten yanıt
    expand

    Süryanilerin dini lideri Yusuf Çetin'in bir gazetede yer alan, "Askerde poliste neden yokuz" sitemi üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü, Süryanileri polis olmaya çağırdı.

    Mor Gabriel Manastırı arazisinin tesliminin ardından Süryanilere şimdi de kamu hizmeti için özel davet geldi. Süryanilerin dini lideri Yusuf Çetin'in dün bir gazetede yer alan, "Askerde poliste neden yokuz" sitemi üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü, Süryani vatandaşları Emniyet personeli olmaya çağırdı.

    Yıllarca süren adli süreçlerin ardından Mor Gabriel Manastırı'nın arazisi Süryani cemaatine iade edildi. Kararı memnuniyetle karşılayan cemaat lideri Mor Filuksinos Yusuf Çetin, Milliyet Gazetesi'nden Mehmet Gündem'e verdiği mülakatta, "Yakında Ruhban Okulu bile açılır" diyerek şu ifadeleri kullandı:

    "Çok sevindik. Bir Müslüman vatandaş kadar bu ülkeyi seviyoruz. İnanıyorum ki yakında Ruhban Okulu da açılır. Anayasa'da eşitiz. Mülkiye'de, Askeriye'de, Emniyet'te neden farklı inanç sahiplerine görev verilmiyor?"

    Yusuf Çetin'in bu sözleri özellikle Emniyet teşkilatında yanıt buldu. Emniyet Genel Müdürlüğü Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada herhangi bir din mezhep ve ırk ayrımı yapmadan her Türk vatandaşının emniyet mensubu olabileceğini belirtti.  Twitter açıklamasında, "Süryani vatandaşlarımızı da açılacak polislik sınavlarına katılmaya ve polis olmaya davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow