hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremin yıl dönümünde acılar tazelendi

    Depremin yıl dönümünde acılar tazelendi
    expand

    Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin 2. yılında anma törenleri düzenleniyor.

    Van'da iki yıl önce meydana gelen ve Erciş İlçesi'nde büyük yıkıma neden olan 7.2 büyüklüğündeki depremin yıl dönümünde acılar yeniden tazelendi.

    Van ve Erciş İlçesi'nde depremde hayatını kaybedenler için anma törenleri yapılırken, Erciş İlçesi'nde depremin sembolü olan 12 yaşındaki Yunus Geray'ın babası oğlunu mezarını ziyaret ederek çiçek bıraktı.

    Van'da 23 Ekim 2011'de saat 13.41'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki deprem ençok Erciş İlçesi'nde hasara yol açtı. 601 kişinin hayatını kaybettiği ilk depremin ikinci yıl dönümünde hala depremin izleri silinemedi. Bir yandan ağır hasarlı binaların yıkımı sürerken, bir yandan da yeni inşaatlar hızla yükseliyor.

    Acılar tazelendi

    Depremin ikinci yıl dönümünde acılar da yeniden canlandı. Depremde hayatını kaybedenler için çeşitli anma törenleri yapılıp, mevlit okutulurken,enkazdaki fotoğrafının çekilmesi ardından kaldırıldığı hastanede aynı gün hayatını kaybeden ve Van depreminin sembolü haline gelen 12 yaşındaki Ercişli Yunus Geray'ın babası Yusuf Geray ve ağabeyi Ender Geray'ın ilk işi mezarlık ziyareti oldu. Yunus'un mezarını ziyaret ederek çiçek bırakıp dua eden baba Yusuf Geray, "Yunus'un acısını hiç unutamıyorum. O benim için çok kıymetli bir evlattı. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın" dedi.

    Öte yandan depremde enkazın altından sağ kurtulanlar ise o günü yine korkuyla anlattı. Depremde yıkılan bir kafeteryanın enkazında 5 arkadaşıyla birlikte kalan ve 6 saat sonra kurtarılan Rıdvan Azkan, dehşet anlarını hergün yaşadığını söyledi. Azkan,"Ölümle kalım arasındaydık. Arkadaşlarımla birlikte dışarı kaçtık. Ben çıkış kapısına yakın olduğum için 5 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldım. Ancak benim arkamda kalan arkadaşlarımdan bazıları hayatını kaybetti" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow