hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taraf Gazetesi'ne suç duyurusu

    Taraf Gazetesine suç duyurusu
    expand

    Başbakanlık, Milli Güvenlik Kurulu ve Milli İstihbarat Teşkilatı, Taraf Gazetesi ve Mehmet Baransu hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

    Suç duyuruları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dün yapıldı.

    Edinilen bilgiye göre, Başbakanlık Hukuk Hizmetleri Başkanlığı, 02 Aralık 2013 tarihli fişlemelerin devam ettiğine ilişkin haberde, "Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya hukuka aykırı fiil isnat etme suretiyle iftira suçunun işlendiğini" belirterek, Türk Ceza Kanunu'na göre Baransu hakkında kamu davası açılması talebinde bulundu.

    Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği ise, 28 ve 30 Kasım 2013 tarihli haberler çerçevesinde yapılan suç duyurusunda, "MGK kararlarının gizli kalması kuralının ihlaline ve konuya ilişkin gerçeğe aykırı yayınlar yapıldığına" işaret ederek, gerekli soruşturma ve işlemlerin yapılmasını istedi.

    MİT Müsteşarlığı tarafından yapılan suç duyurusunda, yine 02 Aralık 2013 tarihli fişlemelerin devam ettiğine ilişkin haberde imzası bulunan Baransu ve Taraf Gazetesi sorumluları hakkında cezai takibat yapılması talep edildi.

    Yetkisizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi

    Bu arada, Başsavcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, gazete ve Baransu hakkında MGK Genel Sekreterliği ve MİT Müsteşarlığının şikayeti, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine iletildi.

    Başsavcıvekilliği, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk" başlıklı 7. bölümünde düzenlenen suçlar kapsamında açılan soruşturma dosyasını, gazetenin yönetim ve basım yeri İstanbul'da olduğu gerekçesiyle, "yetkisizlik" kararı vererek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

    Öte yandan, Başbakanlık Hukuk Hizmetleri Başkanlığının, 2 Aralık 2013'te yayımlanan haberde, "Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya hukuka aykırı fiil isnat etme suretiyle iftira suçunun işlendiği" gerekçesiyle gazeteci Baransu hakkında bulunduğu suç duyurusu da aynı gerekçelerle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosundan "yetkisizlik" kararıyla İstanbul'a iletildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow