hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avcı: "Dershanelerin envanterini çıkartacağız"

    Avcı: Dershanelerin envanterini çıkartacağız
    expand

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin dönüşümü için bu ay içinde bütün dershanelerin bir envanterinin çıkarılacağını söyledi.

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Antalya'daki Topkapı Palace Otel'de düzenlenen "Milli Eğitim Müdürleri Değerlendirme Toplantısı"na katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 28 ve 29 Kasım'da ortaöğretime geçiş ortak sınavları kapsamında Türkiye genelinde denetimli yazılıların yapıldığını hatırlatan Avcı, bugün yapılan toplantıda da bu sınavların değerlendirileceğini söyledi.

    Dershanelerin dönüşümüyle ilgili çalışmaların sorulması üzerine Bakan Nabi Avcı, daha önce açıkladıkları program çerçevesinde 2014 yılı Ocak ayında konuyla ilgili tasarıyı Meclis'e sevk etmiş olacaklarını bildirdi.

    Dönüşüm için bu ay içinde bütün dershanelerin envanterini çıkartacaklarını kaydeden Avcı, şunları söyledi:

    "Tek tek dershanelerimizin fiziki alt yapıları nedir, beşeri altyapıları nedir, orada görev yapan öğretmenlerin ve diğer çalışanların sayısı, niteliği nedir inceden inceye bütün dershanelerimizin röntgenini bir anlamda çıkartacağız ki bu dönüşüm sürecinde herkes kendi altyapısına en uygun kurumsallaşmayı kolaylıkla gerçekleştirebilsin. Şimdi biz öncelikle inceleyelim, tek tek herkesin durumunu bir görelim. Nasıl bir binada çalışıyorsunuz, kirada mısınız, kendi mülkünüzde misiniz? Kaç dersliğiniz var? Kaloriferli mi, sobalı mı?.. Bunlara varıncaya kadar bunların röntgenini bir çıkarmak istiyoruz. Sonra çalışanların durumları… Formasyonu olan öğreticileriniz var mı, formasyonu olmayan öğreticileriniz kaç kişi, bunların branşları nedir, kaç yıldan beri sigortalı çalışıyorlar gibi daha sonra yapılacak düzenlemelerde bizim işimize yarayacak yoğun bir envanter çalışması yapacağız. İnşallah bu envanter çalışmasıyla biz kurumlarımıza hangi tip kuruma dönüşmelerinin kendileri açısından, öğrenciler açısından ve içinde bulundukları ortam, şehir açısından en uygun olacağını önerebiliriz."

    Özel okula dönüşmek için şu anda bir başvuru olmadığını belirten Avcı, fakat dershane sektörünün temsilcileriyle yaptıkları görüşmelerde bu konuda ciddi bir istek olduğunu gördüklerini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow