hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'nin İstanbul adayı Rasim Acar

    MHPnin İstanbul adayı Rasim Acar
    expand

    MHP lideri Bahçeli, partisinin il belediye başkan adaylarını açıklıyor. Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını Rasim Acar olarak açıkladı.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin yerel seçimlerde yarışacak 440 adayını açıkladı. MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı, iş adamı Rasim Acar. Aday tanıtım toplantısında konuşan Bahçeli, hükümete yüklendi, "Hakkari'de devlet yoktur, hükümet kayıptır" dedi.

    Toplantıda açıklanan belediye başkan adayları şu şekilde:

    İstanbul: Rasim Acar, Erzurum: Kamil Aydın, Malatya: Şinasi Kazancı, Muğla: Mehmet Erdoğan, Sakarya: Orhan Ünver, Samsun: Ferhat Günaydın, Şanlıurfa: Kemal Saraçoğlu, Tekirdağ: Nail Yılmaz, Trabzon: Hüseyin Örs, Adıyaman: Mehmet Erdem, Afyonkarahisar: Fatih Çetinkaya, Bingöl: Hasan Karahan, Bolu: Şükrü Güneş, Çanakkale: Rüştü Akgün, Edirne: Orhan Çakırlar, Elazığ: Bilal Çoban, Karabük: Rafet Vergili, Karaman: Ali Pınarbaşı, Kars: Murtaza Karaçanta, Kastamonu: Hayati Hamzaoğlu, Kırşehir: Arif Ekici, Siirt : Muammer Ekinci, Şırnak: Mizar Zeyrek, Sinop: İlhan Aydemir, Batman: Ziver Ceviz.

    Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtımı öncesinde konuşan Bahçeli, bundan önce Ankara'da 252, Kayseri'de ise 220 adaylarını tanıttıklarını hatırlattı. Türkiye'nin her köşesinde en iyi sonucu almak için mücadele edeceklerini dile getiren Bahçeli, "Vatanın hayrı, milletimizin bekası, devletimizin selameti için, Adalet ve Kalkınma Partisi inişe geçmeli, sandığa çakılmayla son bulacak mukadder günlere şimdiden alışmalı ve hazırlık yapmalıdır" dedi.

    Mahalli idareler seçimlerinin bir dönüm noktası ve kritik bir yol ağzı olacağını belirten Bahçeli, bu seçimlerin sahip olduğu önemin, taşıdığı özelliğin, muadillerinden çok fazla olduğunu söyledi.

    "Bu seçim Türkiye'nin akıbetini belirleyecektir"

    Bahçeli, 30 Mart'ın bir milat, bir eşik ve bir demokrasi imtihanı olduğunu söyledi.   

    Bahçeli, ülkenin 30 Mart'ta normale döneceğini, karanlıktan çıkacağını, kargaşadan, korku ve kaostan sıyrılacağını kaydetti. AK Parti'ye yönelik "bölücülük" suçlaması yönelten Bahçeli, "Bu seçimlerden sonra gelecek atmosfer, cumhurbaşkanlığı seçimini de, sonraki milletvekili seçimlerini de yakından tayin edip, yönünü çizecektir. Bu seçim Türkiye'nin akıbetini belirleyecektir" dedi.

    Bahçeli, partililerine de "Türkiye'nin bu kadar hayati gündemi ortadayken, ister içimizde isterse dışımızda olsun, basit hevesler peşinde koşmak, dedikodu üretmek, kısır çekişmelerin tarafı olmak, hatta dar, sığ ve güdük mantıkla heyecanları kırmak geleceğimizi sabote etmektir" uyarısında bulundu.
        
    "12 Eylül öncesi kadar tehlikeli bir ortamla yüz yüzeyiz"

    Bahçeli, bugün en az 12 Eylül öncesi kadar tehlikeli bir ortamla yüz yüze olduklarını söyleyerek, "Bir olacağız, iri olacağız, saflarımızı sıkı tutacağız ve ihlaslı şekilde gücümüze güç katacağız" dedi.

    Bahçeli konuşmasının ardından partisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayının, iş adamı Rasim Acar olduğunu açıkladı.

    "Hakkari'de devlet yok, hükümet kayıp"

    "Hakkari'de devlet yoktur, hükümet kayıptır. Başbakan Erdoğan ise sömürgeci güçlerin Kürdistan planlarını hayata geçirmek için gözünü kan bürümüş gibi hareket etmektedir" diyen Bahçeli, Türkiye'nin tüm milli güvenlik duvarlarının çökme sınırında olduğunu öne sürdü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow