hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da Kahramanmaraş rüzgarı

    İstanbulda Kahramanmaraş rüzgarı
    expand

    Ev sahipliğini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın üstlendiği Geleneksel Kahramanmaraş Tanıtım Günleri, İstanbul Feshane Kültür ve Kongre Merkezi'nde başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Etkinliğin açılışını İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptı. Mutlu ve Topbaş'a ev sahibi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’de eşlik etti. Katılımcıların arasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve çok sayıda milletvekili de vardı. Açılışın ardından tek tek stantları gezip vatandaşlarla sohbet ettiler.

    Kahramanmaraş dondurmasından, kekiğine, tarhanasından, kırmızıbiberine kadar birçok güzelliği ile İstanbul Feshane de ziyaretçilerin karşısına çıktı. Kahramanmaraş'ın kültürel renklerinin sergilendiği festivale katılım oldukça yoğundu. Maraş’ın tanıtıldığı resim sergisi de vatandaşın ilgisinden kaçmadı. Maraş’a özel cips tarhanası özellikle çocukların ilgi odağıydı. Baharatları, cevizi, un ve üzüm şırasıyla yapılan sucuğuyla, bakırıyla, çarıklarıyla, İstanbul’da yaşayan Kahramanmaraşlılar da memleket hasreti giderdiler. Dondurma şovları ile tam bir görsel şölen yaşayan vatandaşlar memnuniyetlerini gizleyemedi.

    Akşam saatlerine doğru, Kahramanmaraş Tanıtım Günleri gala yemeği verildi. Paramotor gösterisi ile renklenen yemeğin hemen ardından ise Ahmet Özhan’ın muhteşem sesinden ilahiler dinleyerek günü sonlandırdılar. 8 Eylül akşamına kadar devam edecek olan tanıtım günleri 4 gün boyunca İstanbul’daki Kahramanmaraşlı vatandaşlara ve Maraş’a gönül veren herkese ev sahipliği yapacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow