hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malala'nın amacı bir gün başbakan olmak

    Malalanın amacı bir gün başbakan olmak
    expand

    Pakistan'da kızların da eğitim görmesini savunduğu için başından vurulan Malala Yusufzay, bir gün ülkesinin başbakanı olmayı ümit ettiğini belirtti.

    CNN International'ın ünlü habercisi Christiane Amanpour'a ropörtaj veren Yusufzay, Taliban örgütünün ölüm tehditiyle ilgili soruya "Onlar sadece benim bedenimi vurabilirler fakat hayallerimi asla. Asla vazgeçmeyeceğim. Başımı asla köleliğin boyunduğuna sokmayacağım" karşılığını verdi.

    Daha önceleri insanlara yardım etmek için doktor veya siyasetçi olmak arasında kaldığını ancak başbakan olarak daha çok insana yardım yapabileceğini belirten Yusufzay, bir başbakan olarak eğitime daha çok bütçe ayırabileceğini düşündüğü için bir gün ülkesinin başbakanı olmayı ümit ettiğini kaydetti.

    Babası Svat Vadisi'nde kız öğrenciler için bir okul işleten Malala, 9 Ekim 2012'de okula gitmek için bindiği otobüste saldırıya uğramıştı. Otobüse binen bir Taliban militanı Malala'ya adını sormuş, daha sonra genç kıza üç kez ateş etmişti.

    Başından yaralanan Malala, saldırıdan 6 gün sonra tedavi için İngiltere'ye getirilmiş, Birmingham'daki Kraliçe Elizabeth Hastanesi'nde yaklaşık 3 ay kalmış ve kafatasına metal bir plaka yerleştirilmişti. Mart 2013'te taburcu edilen Malala, ailesi ile Birmingham'a yerleşmiş ve tekrar okula başlamıştı.

    Kız çocuklarının eğitimi için Malala Vakfı'nı kuran genç kız, birçok ödüle layık görülmüş ve Nobel Barış Ödülü'ne de aday gösterilmişti. Malala
    Yusufzay'ın Avrupa Parlamentosu'nun her yıl insan hakları alanında verdiği Sakharov Ödülü'ne de layık görüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow