hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK burs başvuruları başladı: Sonuçlar ne zaman açıklanır?

    KYK burs başvuruları başladı: Sonuçlar ne zaman açıklanır
    expand

    Üniversite öğrencilerin beklediği KYK burs başvuruları 16 Ekim 2017 tarihinde başladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu resmi web sitesinde başvuruların ne zaman sona ereceğini açıklarken, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt vermese de hangi tarihten önce açıklanmayacağı netleşti. İşte başvurular ve dikkat edilmesi gereken hususlar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı kurum tarafından yanıtlanmadı. Ancak Kredi ve Yurtlar Kurumu kamuoyuyla paylaştığı duyuruda "öncelikli belgeler" üzerinden tarih verdi. Buna göre, öncelikli belgeye sahip olan öğrenciler 5 Kasım 2017 tarihine kadar "posta" üzerinden kuruma göndermeleri gerekiyor. 5 Kasım 2017 tarihinden önce sonuçlar açıklanmayacak. Peki başvurular nasıl yapılır, neye dikkat edilmesi gerekiliyor?

    Üniversite öğrencileri tarafından beklenen açıklama, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından geldi, başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular 16 Ekim 2017 tarihinde başladı, 24 Ekim 2017 tarihinde (8 gün sonra) sona erecek. Kurum iki konuda uyarıyor: Öğrenim bilgileri ve öncelikli belgeler... Kurum öğrenim belgelerinin muhakkak kontrol edilmesi uyarısında bulundu. Ayrıca kurum, öncelikli belgelerin zamanında kuruma gönderilmesi uyarısı yaptı. 

    Başvuru yapmak için tıklayınız

    KYK burs başvuruları başladı: Sonuçlar ne zaman açıklanır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En çok merak edilen bursta öncelikli öğrenciler kimler? Kurum hangi KYK belgeleri üzerinden inceleme yapıyor?

    Üniversite öğrencileri tarafından beklenen başvurular üzerinden bekleme devam ederken, kurum ilk olarak bursta öncelikli öğrenciler üzerinden hareket edecek. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılırken, öncelik konusunda kurum belgeleri posta üzerinden alacak. Kurumu resmi iletişim adresi: Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya /ANKARA.

    İstenen belgeler nelerdir?
    • Ön lisans öğrencileri,
    • Lisans öğrencileri,
    • Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/şehit bekar ise bekar kardeşi, gazi çocuğu/gazi bekar ise kendisi, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
    • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
    • Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
    • ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
    • Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler,
    burstan yararlanabilmektedir.

    2017 - 2018 burs ücretleri ne kadar olacak?

    Kurum tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ücretler üç öğrenci üzerinden yapılacak. Dört yıllık ve iki yıllık bölümlerde okuyan öğrenciler 425 lira, yüksek lisans öğrencileri 850 lira, doktora yapan öğrenciler 1275 lira kurum tarafından verilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Gençler öğrenim kredisi borcunu ödeyemiyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow