hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 Anneler Günü mesajı arayanlar dikkat! İşte en güzel Anneler Günü mesajları

    2017 Anneler Günü mesajı arayanlar dikkat İşte en güzel Anneler Günü mesajları
    expand

    Anneler Günü mesajları ile annenizi sevindirin. Bugün anneler için çok özel bir gün. Fedakar annelerimzin günü olan Anneler Günü çeşitli sürprizler yapmamıza vesile oluyor. Bu sürprizlere ek olarak güzel bir not yahut söz yaptığımız sürprizin, verdiğimiz hediyenin daha anlamlı olmasını sağlıyor. Hediyenize değer katacak, annenizi mutlu edecek en anlamlı ve güzel Anneler Günü hediyelerini sizin için derledik.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anneler Günü geldi ve çocuklar annelerini mutlu etmek için harekete geçti. Özel sürprizler, güzel hediyeler hazırlandı ve biricik annelere verildi. Ancak bu hediyeleri daha da anlamlı hale getirmek isteyenler sözlere deyer veriyor sürprizlerinde... Anneler Günü sözleri hediyeleri değer katarken, annesinin yakınında olmayan, hediye gönderemeyenler de Anneler Günü mesajları ile annesine değerli olduğunu hissettirmeye çalışıyor. Bu anlamda kullanabileceğiniz en güzel Anneler Günü mesajlarını aşağıda bulabilirsiniz.

    ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

    Dünyanın pek çok ülkesinde kutlanan günler arasında yer alan Anneler Günü tarihi ülkelere göre farklılıklar gösterebiliyor. Ancak Türkiye'de ve başka çok sayıda ülkede Anneler Günü mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanıyor. Bu tarih 2017'de 14 Mayıs Pazar gününe denk geliyor.

    İstanbul metrosuna anne eli değerse...

    ANNELER GÜNÜ MESAJLARI

     

    Seni bir gün değil her canım yandığında, başım sıkıştığında seni çağırıyorum. Sesimi duyan tek insan sensin. Anneler günün kutlu olsun anneciğim.

    Annem senin sevgin dünyamı ısıtan tek güneştir. Hiç ışığın eksilmeyecek biliyorum.

    Sen evimizin kraliçesi, başımızın tacısın.. en aziz varlığımız. Anneler günün kutlu olsun annem.

    Anne senin yüreğin taş olsa dayanır mı, kuş olsa, çiçek olsa, gündüz olsa, kırılmaz mı? Acıdan bir sap menekşenin boynu bu kez dağlar doğursun beni anne. Sen de ılık bir yağmur ol durmadan yağ kanayan yerlerime. Anneler günün kutlu olsun canım annem.- Benim için herşeye katlanan, her zaman yanımda olan, değeri biçilemeyen dünyanın en güzel annesine.. Anneler günün kutlu olsun Anneciğim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslenişimde ya acım dinmiyor ya da sevgim coşuyor… Anneler günün kutlu olsun.

    Eğer bana gözlerinle değil de kalbinle bakmış olsaydın, seni ne kadar sevdiğimi çok iyi anlardın…Anneler günün kutlu olsun. Dünyada kimseyi seni sevdiğim kadar sevemem, bağlanamam. Anneler günün kutlu olsun canım annem.

    Anneciğim benim, hüznümü sevince dönüştüren tek insansın. Anneler günü kutlu olsun -bitanem.

    Anne kelimesi bile yetiyor insana.Huzuru veriyor sevgiyi şevkati.Allah kimseyi annesiz koymasın.Canım annem Anneler günün kutlu olsun.

    Anneciğim, bir günümde değil her günümdesin. Annem olman dünyadaki en büyük şansım, iyi ki varsın. Anneler günün kutlu olsun.

    Senin kucağın, senin merhametin beni yaşama bağlıyor sevgili anneciğim. Anneler günün kutlu olsun..

    Kuzey rüzgarı da esse, kopsa da fırtına, sığınacağım tek liman sensin annem. Hakkını nasıl öderim.. Başımı dizlerine koymaya geldim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökyüzünden bir yıldız kayar, dilek tutarız. Annem gözlerini kapar bütün dilekleri benim içindir. Ellerinden öperim.

    Bütün acılar üstüme yağınca sen bana açılan şemsiyesin annem.. Seni çok seviyorum.

    Her şeye değer senin sonsuz sevgin.. Annem…Seni çok arıyorum.. Çok özledim. Anneler günün kutlu olsun biricik meleğim.

    Gözyaşlarımı dindiren, beni hayata getiren ve hayata bağlayan canım annem. Anneler günün kutlu olsun.

    Seni bir gün değil her canım yandığında, başım sıkıştığında seni çağırıyorum. Sesimi duyan tek insan sensin. Anneler günün kutlu olsun ANNECİĞİM.

    Dün sana kızdıklarımı bugün ben yapıyorum anne. Çünkü aslında senin küçük bir kopyanım. Umarım senin kadar sevgi dolu olurum Annem.

    Anne gökte bir ışık, anne parlak bir yıldız anne yoklukta bir düş, ayda bir yaldız anne tutunulan bir dal, dertlerin garip çizgisi anne gözümdeki yaşların bir virane dizgisi. Anneler günün kutlu olsun canım anam.

    Sabırlısın, sıcaksın, şefkatlisin, koruyucumsun, bağışlayansın.. Annemsin. Seni çok seviyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her şeye değer senin sonsuz sevgin... Annem annem... Seni çok arıyorum... Çok özledim. Anneler günün kutlu olsun biricik meleğim.

    Eğer bana gözlerinle değil de kalbinle bakmış olsaydın, seni ne kadar sevdiğimi çok iyi anlardın…Anneler günün kutlu olsun. Dünyada kimseyi seni sevdiğim kadar sevemem, bağlanamam.

    Benim bitanecik tatlı annem, senin çocuğun olduğum için her zaman gurur duydum. Ellerinden öperim.

    NASIL ORTAYA ÇIKTI?

    Kökeni

    Bugün pek çok ülkede kutlanan Anneler Günü, köken olarak oldukça eski tarihlere dayanmaktadır. Antik Yunan döneminde tanrı ve tanrıçaların annesi olarak kabul edilen Rhea'nın onuruna ilkbahar fesivalleri düzenlenirdi. Bu kutlamalar tarihte bilinen ilk Anneler Günü kutlamaları olarak kabul edilmektedir. Diğer yandan Antik Roma'da ise ana tanrıça Kibele'nin onuruna kutlamalar yapılırdı.

    Modern kutlamaların başlangıcı

    Antik dönemi bir yana bırakacak olursak modern anlamda ilk anneler günü kutlamaları ABD’de ilk defa 1872’de Julia Ward Howe tarafından, barışa adanan bir gün olarak önerildi. Bayan Howe her yıl Boston’da Anneler Günü kutlamaları organize etti. 1908 yılında ise Anna Jarvis hayatını kaybeden annesi için 1908'de anma günü düzenlenler ve ilgi çeker. Ülke çapında ses getiren bu anmanın ardından 1911'de ulusal çapta kutlanmaya başlanan Anneler Günü, 1914 yılında kongrenin onayından geçmesiyle ulusal tatil ilan edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de Anneler Günü kutlamaları

    Türkiye'de ilk Anneler Günü kutlaması 1955 yılında yapıldı. Türk Kadınlar Birliği'nin girişimleri sonucunda her yıl Mayıs ayının ikinci pazar gününün Anneler Günü olarak kutlanmasına karar verildi. İlk kutlamalarda, yani 1955'te, yılın annesi Nene Hatun seçildi.

    Jandarma asker anneleri için klip yaptı

    Dünyada Anneler Günü kutlamaları hangi tarihlerde yapılıyor?

    Anneler Günü dünyanın hemen hemen tamamında kutlanan bir gün olmuştur ancak kutlanma zamanı ülkelere göre farklılık gösterebilmektedir. Türkiye'nin de içerisinde olduğu çok sayıda ülkede ise Anneler Günü, Mayıs ayının ikinci haftasında Pazar günü kutlanmaktadır. Bu yıl ise bu tarih 8 Mayıs Pazar gününe denk gelmektedir. Tarihin eski dönemlerinden bu yana kutlanan günlerden olan Anneler Günü, Türkiye ile birlikte; Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Anguilla, Aruba, Avustralya, Avusturya, Bahamalar, Bangladeş, Barbados, Belçika, Belize, Bermuda, Bonaire, Brezilya, Brunei, Bulgaristan, Kanada, Şili, Çin, Tayvan, Kolombiya, Hırvatistan, Küba, Curaçao, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ekvator, Estonya, Finlandiya, Almanya, Gana, Yunanistan, Grenada, Honduras, Hong Kong, İzlanda, Hindistan, İtalya, Jamaika, Japonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Letonya, Malta, Malezya, Myanmar, Hollanda, Yeni Zelanda, Pakistan, Peru, Filipinler, Porto Riko, Slovakya, Güney Afrika, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Sint Maarten, Singapur, Surinam, İsviçre, Trinidad Tobago, Ukrayna, Uruguay, Venezüela ve Zimbabwe'de Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanmaktadır.

    Öte yandan bazı ülkelerde ise farklı tarihlerde kutlanan bir gün olan Anneler Günü; Norveç'te Şubat'ın ikinci Pazar günü, Yunanistan'da 2 Şubat'ta, İsrail'de 30 Ocak-31 Mart arası bir tarihte, Gürcistan'da 3 Mart'ta, Afganistan, Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Laos, Makedonya, Moldova, Karadağ, Romanya, Rusya, Sırbistan, Kazakistan ve Kırgızistan'da ise 8 Mart'ta kutlanmaktadır. Birleşik Krallık (İngiltere, İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda), İrlanda ve Nijerya'da Büyük Perhiz'in dördüncü Pazar günü, Bahreyn, Mısır, Irak, Ürdün, Kuveyt, Umman, Lübnan, Filistin, Katar, Suudi Arabistan, Sudan, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yemen'de 21 Mart günü, Slovenya'da 25 Mart'ta, Ermenistan'da 7 Nisan'da Çin Halk Cumhuriyeti'nde 21 Nisan'da, Nepal'de Baisakh Amavasya'da, Macaristan, Litvanya, Portekiz ve İspanya'da Mayıs'ın ilk Pazar günü, Güney Kore'de 8 Mayıs'ta, El Salvador, Meksika ve Guatemala'da 10 Mayıs'ta, 15 Mayıs'ta Paraguay'da, 26 Mayıs'ta Polonya'da, 27 Mayıs'ta Bolivya'da, Cezayir, Dominik Cumhuriyeti, Fransa, Fransız Antilleri, Haiti, Mauritius, Fas, İsveç ve Tunus'ta Mayıs'ın son Pazar günü, Nikaragua'da 30 Mayıs'ta, Moğolistan'da 1 Haziran'da, Lüksemburg'da Haziran'ın ikinci Pazar gününde, Kenya'da Haziran'ın son Pazar gününde, Tayland'ta 12 Ağustos'ta, Kosta Rika ve Antwerp'te 15 Ağustos'ta, Malawi'de Ekim'in ikinci Pazartesi gününde, Belarus'ta 14 Ekim'de, Arjantin'de Ekim'in üçüncü Pazar günü, Rusya'da Kasım'ın son gününde, Panama'da 8 Aralık'ta, İran'da 16 Aralık'ta, Endonezya'da ise 22 Aralık'ta kutlanmaktadır.

    ANNELER GÜNÜ HEDİYELERİ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow