hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 KPSS sonuçları ÖSYM giriş sonuç sayfasında yayınlandı.

    2017 KPSS sonuçları ÖSYM giriş sonuç sayfasında yayınlandı.
    expand

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2017 KPSS sonuçları ÖSYM giriş sonuç sayfasında yayınladı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, sınav sonuçlarının 16 Haziran 2017 tarihinde yayınlanacağını önceden açıkladı. 21 Mayıs'ta başlayan sınavlar, 28 Mayıs 2017 tarihinde sona erdi. Genel Kültür - Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ve alan sınavlarına girenler sonuçların hepsini bugün öğrenebilecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı ne zaman yapılacak sorusuna kurum cevap verirken, sonuçların açıklanacağı tarih de belli oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    21 Mayıs'ta yapılan Genel Yetenek – Genel Kültür sınavı ile başlayan sınav maratonu, 28 Mayıs 2017 tarihinde Alan sınavları ile sona erdi. Genel Kültür alanında sınava girenler, bu zamana kadar yapılan en kolay Vatandaşlık sınavının olduğunu söyledi. Vatandaşlık sınavında özellikle "Tac Mahal, Bülent Ecevit," soruları dikkat çekti. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) geçen haftalarda soruları yayınlarken, soruların hepsini yayınlamadı. 

    SONUÇLARIN AÇIKLANCAĞI SİTEYE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    ÖABT sınavı ne zaman?

    Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı 16.07.2017, saat 10:00'da başlıyor.  Dikkat! Sınav binasına en geç 09:45'te girilmesi gerekir.

    Sonuçlar: 4 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacaktır.

     ÖSYM şifre nasıl güncellenir?

    Sınava giren adaylar sonuçlar için T.C. Vatandaşlık numarası ve şifre ile öğrenebilmektedir. Şifre unutulduğunda internet üzerinden “ücretsiz” nasıl alınır?

    2017 KPSS sonuçları ÖSYM giriş sonuç sayfasında yayınlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şifremi unuttum bölümü tıklanır, T.C. Kimlik vatandaş numarası ve güvenlik kodu yazılır. İleri butonu tıklanır, kimlik bilgisi kontrol bölümünde vatandaşlık belgesinde istenilen bölümler yazılır. Son olarak Güvenlik sorusu Kontrol bölümünde önceden belirlediğiniz soruya cevap vererek yeni şifre alınır.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow