hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 Tarım Kredi Kooperatifi personel alımı sonuçları açıklandı

    2017 Tarım Kredi Kooperatifi personel alımı sonuçları açıklandı
    expand

    Tarım Kredi Kooperatifi personel alımı sonuçları adayların erişimine açıldı. Başvuru işlemlerinin ardından bir süredir sonuçların açıklanmasının bekleyen adayların heyecanlı bekleyişi sona erdi. Tarım Kredi Kooperatifi personel alımı sonuçlarına kurumun internet sitesinden erişilebiliyor. Personel alımı sonuçlarına göre kabul edilen adaylar mülakatlara girecekler ve bu aşamayı da geçmeleri halinde göreve başlayacaklar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir süredir Tarım Kredi Kooperatifi personel alımı sonuçları için bekleyen adaylar rahat bir nefes aldı. Sonuçlar adaylarla kurumun internet sitesi üzerinden paylaşıldı. 490 kişinin istihdam edileceği alıma ilgi hayli yüksek olmuştu. KPSS puanları ile başvurularını yapan adaylar Tarım Kredi Kooperatifi personel alımı sonuçlarına göre mülakatlara katılma şansı bulacaklar. Mülakatları başarıyla geçen adaylar ise göreve başlayacaklar.

    Personel alımı sonuçlarına ulaşmak için tıklayın

    HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

    Tarım Kredi Kooperatifleri personel alımı ile 500 personel istihdam edilecek. Bu personellerden 286'sı kooperatif görevlisi, 204'ü ziraat mühendisi, 10'u ise müfettiş yardımcısı olarak görev yapacak.

    MÜLAKAT SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

    Adaylar, başvuruda bulundukları Bölge Birliğine bağlı birim Kooperatiflerde değerlendirilmek üzere, Başvuru formunda beyan ettikleri (Lisans mezunu adaylar için 2016 KPSS P3 puan türünden en az 60 puan, önlisans mezunu adaylar için ise 2016 KPSS P93 puan türündenen az 60 puan alanlar başvuruda bulunabilir.) KPSS puanları doğrultusunda en yüksek olandan başlanarak sıralanacak olup, her Bölge Birliği için tespit edilen ihtiyacın beş katı aday mülakata çağrılacaktır. Sıralamada en sonda aynı puana sahip birden fazla adayın olması halinde, bu puana sahip adayların tümü mülakata çağrılacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstihdam edilecek ziraat mühendis sayısının 5 katı mülakata çağrılacaktır.

    Mülakata çağrılacak Ziraat Mühendisinin belirlenmesinde Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi olanlara öncelik tanınacaktır.

    Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi olan ziraat mühendislerinin mülakat sırası ise Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi sınavında yüksek puan alanlardan başlanmak suretiyle belirlenecektir.

    Bu şekilde mülakat için yeterli sayıya ulaşılamaması halinde bu sayı (5 katı), Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi olmayıp da KPSS sınavından en yüksek puan alanlardan başlanmak suretiyle tamamlanacaktır.

    Mülakata katılmaya hak kazanan adaylardan 50.-TL sınav ücreti alınacaktır. Adaylara sınav ücretinin yatırılacağı banka şubesi ve hesap numarası bilahare bildirilecektir.

    İşe başlatılacaklardan, 3 (üç) yıl süre ile çalışacaklarına ve bu süreden önce haklı bir sebep olmaksızın istifaen işten ayrılmaları halinde ihbar tazminatına esas giydirilmiş ücretin 5 (beş) katı tutarında cezai şartı nakden ve defaten ödeyeceklerine dair taahhütname alınacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

    *Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

    *Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak,

    *Sınav tarihi itibariyle 30 yaşından büyük olmamak (Sınav tarihleri Tablo III’de belirtilmiştir),

    *Erkeklerde askerlikle ilişkisi olmamak veya tecilli olmak (halen askerlik görevini yapanlar başvuruda bulunabilecek ve sınava katılabileceklerdir),

    *Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

    *Taksirli suçlar hariç, ağır hapis veya altı ay ya da daha fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile yağma, hırsızlık, dolandırıcılık, hileli iflas, sahtecilik, zimmet, irtikap, rüşvet gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı fiiller, görevi kötüye kullanma, güveni kötüye kullanma, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, devlet sırlarını açığa vurma, terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçları ile kamunun sağlığına ve kamu güvenine karşı işlenen suçlardan biriyle hüküm giymiş olmamak,

    *Görevini yapmaya mani akli ve bedeni hastalığı bulunmamak,

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    *Yurdun her yerinde çalışmayı kayıtsız ve şartsız kabul etmek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow