hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nin önemi nedir?

    Mevlid Kandili ne zaman Mevlid Kandili’nin önemi nedir
    expand

    Diyanet 2019 dini günler takvimi içerisinde bu yıl Mevlid Kandili’nin hangi tarihe denk geldiğini paylaşmıştı. Rebiülevvel ayı içerisinde idrak edilen Mevlid Kandili içi oldukça az bir süre kaldı. Peki, Mevlid Kandili’nin önemi nedir, 2019 yılında ne zaman idrak edilecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mevlid Kandili tarihi 2019 yılında bu günü ibadetle geçirmek isteyen kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. İslam alemi için önemli bir yeri olan kandil Hicri takvime göre Rebiülevvel ayına denk geliyor. Diyanet’in aktarmış olduğu dini günler takviminde yer alan bilgilere göre bu yıl Mevlid Kandili 8 Kasım 2019 Cuma günü idrak edilecek.

    MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?

    Peygamberin dünyaya gelişinin yıldönümü olan Mevlid Kandili her yıl İslam alemi tarafından çeşitli etkinlikler ve ibadetlerle anılıyor. Diyanet’in kandille ilgili paylaşımı ise şöyle;  Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

    Mevlid Kandili bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirsin. Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olsun.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow