hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖSYM ALES 2016 Sınav Sonuçları - Puan Hesaplama

    ÖSYM ALES 2016 Sınav Sonuçları - Puan Hesaplama
    expand

    ÖSYM tarafından düzenlenen İlkbahar dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 8 Mayıs Pazar günü saat 9.30'da yapıldı. ALES sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. 2016 ALES Sınavı soruları,cevapları ve ALES puan hesaplama gibi detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki ÖSM ALES Sınavı sonuçlarını ne zaman açıklayacak? ALES 2016 Sonuçlarına nerden ulaşılır. ALES Sınav sonuçları için haberimizde ki linke tıklayınız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen İlkbahar Dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) saat 9.30'da başladı. ALES'e giren adaylar, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Peki 2016 İlkbahar Dönemi ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar...

    ALES puan hesaplaması yapmak isteyenler haberimizden faydalanabilirler. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kapsamında pazar günü yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 2016 ilkbahar dönemi sınavı sonrasında adaylar puan hesaplama yapmak istiyor. Sizler için derlediğimiz bu haberden ALES puan hesaplama robotunu kullanabilir ve detaylı açıklamaları görebilirsiniz.



    ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) İlkbahar Dönemi bugün saat 9.30'da başladı. Sınava giren binlerce aday sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. ÖSYM tarafından düzenlenen ALES 25 Mayıs Çarşamba günü ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden duyurulacak.

    ALES SORU VE CEVAPLARI
    8 Mayıs Pazar günü saat 9.30'da başlayan ALES sınavına giren adaylar ilkbahar dönemi soru ve cevaplarını merak etmeye başladı. ALES soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı konusunda net bir tarih belli değil. ÖSYM'nin düzenlediği Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı soru ve cevapları ÖSYM tarafından aşağıda belirtilen linkte yayınlanacak.

    ALES SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

    ALES SONBAHAR DÖNEMİ NE ZAMAN YAPILACAK?
    Senede iki defa yapılan ALES sınavlarının ikincisi 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak.
    Başvuruları ÖSYM'nin internet sitesinden veya ÖSYM başvuru merkezlerinden yapabilecek olan adaylar için ALES Sonbahar Dönemi 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak. Sınava girecek olan adayalar başvurularını 27 Eylül - 10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirecekler. Sınava başvuru yapan adaylardan sınav başvuru ücreti olarak 80 TL alınacak. Sınavlar Türkiye'deki 81 il merkezinde, Lefkoşa'da ve Bişkek'te aynı gün ve saatte uygulanacak.

    ALES NEDİR?

    Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde yılda iki kez yapılır. Bu iki dönemde yapılan sınavlar ALES İlkbahar Sınavı ve ALES Sonbahar Sınavı olarak adlandırılır.
    Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, Yurtdışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde, ilgili kurumların kullanacakları puanları veren bir sınavdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 8 Mayıs Pazar günü yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) yapıldı.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 81 il merkezi ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa ve Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te gerçekleştirilen ilkbahar dönemi sınavı saat 9.30'da başladı ve 150 dakika sürdü.

    Sınavda uygulanacak testin sayısal bölümünde 40'ar sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2 testleri), sözel bölümünde ise 40'ar sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2 testleri) yer aldı.

    ALES puanları yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınav sonucu alınan puanlar, açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli olacak.


    ALES puan hesaplama nasıl yapılır? İşte bu sorunun yanıtını ayrıntılı açıklamaları ile haberimizden görebilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kapsamında pazar günü yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 2016 ilkbahar dönemi sınavı 8 Mayıs Pazar günü yapılacak. Sınava girecek olan adaylar ALES sonrasında puan hesaplama robotunu kullanmaya başlayacak. Sayısal-1, Sayısal-2 ve Sözel-1 ve Sözel-2 testlerinden alınan puanları hesaplama bölümlerine yazarak puan hesaplama işleminizi yapabilirsiniz. ALES puan hesaplama yapmak için burada verdiğimiz linke tıklayabilirsiniz. İşte 2016 ALES puan hesaplama işlemleri ve detaylı bilgiler.
    2016 ALES puan hesaplama işlemi için tıkla

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SINAVIN UYGULANMASI
    Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Adaylar, sınav salonuna Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alınacak ve sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacaklardır. Yerine oturan aday Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanını/pasaportunu sırasının üzerine koyacaktır. Salondaki görevliler ilk iş olarak adayların tek tek kimlik kontrollerini yapacaklardır ve sınava giriş belgelerini toplayacaklardır. Gerekli kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okuyacak, üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik/Y.U. Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kâğıtları (Her aday, sınavda kendi fotoğrafının ve kendi kimlik bilgilerinin bulunduğu, kendisine ait cevap kâğıdını kullanmak zorundadır.

    Başka bir adaya ait cevap kâğıdını kullanan adayın sınavı geçersiz sayılır.) ile içinde iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete bulunan kutuların dağıtılmasını sağlayacaktır.

    Cevap kâğıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra soru kitapçıkları dağıtılacaktır.
    Adaylar, kendilerine verilen soru kitapçıklarında yer alan sayfaların baskısını hızlıca kontrol ettikten sonra, kitapçığının kapağı üzerindeki T.C. Kimlik Numarası/Y.U Numarası, adı, soyadı, salon no. İle sıra no. bilgilerini dolduracaklar ve soru kitapçık numarasını cevap kâğıdındaki “Soru Kitapçık Numarası'' alanına yazıp kodlayacaklardır. Bu işlemin doğru ve eksiksiz olarak yapıldığı, hem soru kitapçığının hem de cevap kâğıdının ilgili alanında yine aday tarafından onaylanacaktır. Cevap kâğıdı üzerine soru kitapçığı numarasının doğru ve eksiksiz kodlanmasından sınav görevlileri değil adayın kendisi sorumludur. Daha sonra salon görevlileri, adayın soru kitapçığı üzerinde yer alan soru kitapçığı karekod etiketini, salon aday yoklama listesinde bu kitapçığı kullanan adayın adının yer aldığı bölüme yapıştıracaklardır.
    Sınava giren adayların, kendilerine verilen soru kitapçıkları ve cevap kâğıtlarını kontrol edip kendi durumlarına ve Sınava Giriş Belgelerindeki bilgilere uygun sınav evrakı olduğundan emin olmaları aksi takdirde salon başkanını bilgilendirmeleri zorunludur. Gerekli incelemeyi yapmadan sınav evrakını kabul eden ve sınava devam eden adayların, sınav evrakının yanlışlığından oluşacak sorunların tüm sorumluluğu kendilerine aittir.
    Adayların, sınav evrakı dağıtıldıktan sonra, sınav süresinin ilk 110 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 110 dakikası dolana kadar sınav binasında bekletilecektir.
    Sınav sırasında ÖSYM Temsilcileri sınav salonlarını dolaşabilir ve gerekli gördükleri takdirde Sınava Giriş Belgeleri ile kimlik kontrollerini yeniden yapabilirler.
    SINAVIN GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?
    Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilmesi için adayın;
    - sınava, atandığı salonda girmesi,
    - sınav başlamadan önce sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,
    - kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,
    - cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdına işaretlemiş olması,
    - cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması,
    - soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,
    - sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi,
    - salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.
    Belgeleri eksik veya geçersiz olduğu hâlde salon görevlileri tarafından yanlışlıkla sınava alınan veya sınav kurallarına uymadıkları hâlde sınav düzenini bozmamak için salondan çıkarılmayarak sınava devam ettirilen adayların sınavları, sınav tutanakları ve kamera kayıtları incelenerek geçersiz sayılır.
    Sınav tutanaklarında herhangi bir kayıt veya tespit olmaması, kamera kayıtlarının incelenmesi neticesi tespit edilen kural dışı davranışlar sebebiyle adayın sınavının geçersiz sayılmasına engel teşkil etmez.
    Sınav görevlisinin kusur veya ihmali söz konusu olduğunda kamera kayıtları esas alınır. Kusur veya ihmali bulunan sınav görevlileri hakkında ilgili mevzuat doğrultusunda ayrıca işlem yapılır.
    Sınav günü sınavın yapıldığı bina ve salonlarda görev yapan Sınav Görevlilerinin adaylara, aday yakınlarına ya da başka üçüncü şahıslara herhangi bir tutanak veya rapor verme sorumluluğu yoktur.
    Sınav kurallarına uymayan adaylara 6114 sayılı Kanun'a göre işlem yapılır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow