hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4A, 4B, 4C Ne Zaman Emekli Olurum sorgulaması e-Devlet'te

    4A, 4B, 4C Ne Zaman Emekli Olurum sorgulaması e-Devlette
    expand

    "Ne zaman emekli olurum?" sorusuna yanıt arayanlar bu sorgulamayı e-Devlet Kapısı'ndan yapabiliyor. Sigortalı olan herkesin faydalanabileceği bu uygulama sayesinde emekliliğinize ne kadar bir süre kaldığını anında öğrenebilirsiniz. Peki "Ne Zaman Emekli Olurum" sorgusu nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışma hayatındakiler düzenli olarak sigorta primlerini yatırmaktadır. Bu primler hem sağlık hizmetlerinden yararlanılmakta hem ilaç alımlarında indirim uygulanmakta hem de emekliliğe etki etmektedir. Özellikle uzun yıllar çalıştıktan sonra insanlar emeklilik hayalleri kurar ve emeklilik dönemini rahat ve sıkıntısız geçirmek istemektedir. Emeklilik maaşı alabilmek ve emeklilik döneminde de sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için prim ödemelerinin eksiksiz yapılması önemlidir.

    Emekli olmanın belli başlı şartları vardır. Bunlar; sigortalılık süresinin tamamlanmış olması, prim ödeme gün sayısının tamamlanmış olması ve emeklilik yaşının dolmasıdır. Bunlar tamamlanmadığı takdirde emekli olunamamaktadır.

    4A Ne zaman Emekli Olurum?

    4A grubu içerisindeki kişilerin emekli olabilmesi için öncelikle üç temel şartın yerine getirilmiş olması gerekmektedir. Ancak ne zaman emekli olunacağının öğrenilmesi isteniyorsa; e-devlete TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş sağlayın. Önünüze gelen 4A emeklilik sorgu ibaresine tıklayarak cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi doğru bir şekilde girin. Daha sonra hizmete başladığınız tarihinde girişini yapmanız gerekmektedir. Ancak hizmete başladığınız tarih olarak staj döneminizi ya da çıraklık döneminizi dâhil edemezsiniz. Normal olarak sigortanız ne zaman başladıysa o dönemi hizmet başlangıcı olarak yazmalısınız. SGK prim ödeme gün sayınız da yine bilmeniz gereken bilgiler arasındadır. Bilgilerinizi doğru bir şekilde girdikten sonra gönder ibaresine tıklanmalıdır. Hesaplama anında yapılacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4B Ne Zaman Emekli Olurum?

    4B grubu içerisinde ki kişilerin emekli olabilmesi için öncelikle üç temel şartın yerine getirilmiş olması gerekmektedir. E devlete giriş yaptıktan sonra cinsiyet, doğum tarihi bilgilerinizi girmelisiniz. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra tamam ibaresine tıklayınız. Daha sonra sizin ne zaman emekli olacağınıza dair bilgi gün, ay, yıl olarak önünüze çıkacaktır. Bilgilerinizi doğru bir şekilde girdiyseniz, aldığınız sonuçta yüzde yüz doğru olacaktır.

    4C Ne Zaman Emekli Olurum?

    4C grubu içerisinde ki kişilerin emekli olabilmesi için öncelikle üç temel şartı geçekleştirilmiş olması gerekmektedir. Daha sonra e devlete giriş yaparak; doğum tarihi ve cinsiye girişi yapılarak ne zaman emekli olunacağına dair bilgi edinilebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow