hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'nın şantajı nasıl engellenebilir? Bulgar Başbakan CNN TÜRK'te anlattı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rus enerji şirketi Gazprom, Polonya ve Bulgaristan'a gaz tedarikini durdurdu. Yaşanan bu sıcak gelişmenin ardından Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, Ukrayna'ya gitti. Rus bombardımanı altındaki yerleri ziyaret etti. Bulgar Başbakan o ziyaretinde CNN TÜRK'e özel açıklamalarda bulundu. CNN TÜRK ekibinden Mücahit Topçu ve Halil Kahraman'a konuşan Petkov, "Hazırlıklıyız, türkiye ile komşuluk ilişkilerimize güveniyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov'un açıklamaları şöyle:

    "TÜM BUNLARI 2022'NİN AVRUPA'SINDA GÖRMEK İNANILMAZ"

    Buradaki korkunç manzaraya bakıyorum. Burada 133 sivil öldürüldü. Şehirler askeri üs değil, bu kabul edilemez. Gördüğünüz gibi tuğlalar üzerinde oyuncaklar bile var ve bunu 2022'de Avrupa'da görmek inanılmaz. Güçlü bir açıklama yapıyorum ve bu açıklama bunun kabul edilemez olduğu ve Ukrayna'nın yanında olduğumuzdur. Bu tolere edilebilecek bir şey değil ve birlikte durmalıyız. Tüm bunların olabildiğince çabuk bitmesini sağlamalıyız.

    "TÜRKİYE İLE KOMŞULUK İLİŞKİMİZE GÜVENİYORUZ"

    Buna hazırlıklıydık. planımız var. Doğrusu Türkiye gibi ülkelerle komşuluk ilişkilerimize güveniyoruz. Şimdi Türkiye'nin Avrupa ve bölgede enerji güvenliğinde önemli bir rol oynamasında büyük şans olduğuna inanıyoruz. Çünkü bildiğiniz gibi enerji terminallerinizden bölgeye gaz geçen taşıyıcı boru hattımız var. Bu nedenle Türkiye kilit rol oynamakta.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "BİRLİKTE DURURSAK RUSYA BİZE ŞANTAJ YAPAMAZ"

    Eğer birlikte durursak kimsenin bu şekilde şantaj yapamayacağına inanıyorum.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow