hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Soylu: Devlet çözsün demek aymazlık

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCnnturk.com

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP önündeki eylemlere değindi. "Anneler orada bir feryadı dile getiriyorlar. Bu feryada, buna devlet baksın demek aymazlıktır." dedi. Bakan terörle mücadeleye yönelik son rakamları da paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "165 GENÇ AİLESİYLE GÖRÜŞÜP DAĞDAN İNDİ"

    Annelerin feryadına dikkat çekti. "Sorunu devlet çözmeli." diyenlere tepkisi sertti. Dağdan indirilen gençlerle ilgili projeleri anlattı. Bakan Süleyman Soylu, "Bu anneler orada bir feryadı dile getiriyorlar. Bu feryada, buna devlet baksın demek aymazlıktır. Devlet bakıyor zaten. Bakın biz sadece bu yıl bine yakın terörist ailesiyle görüşüyoruz. Geçen yıl 165 teröristi ailelerinin ikna etmesi suretiyle uyguladığımız proje çerçevesinde adalete teslim ettik. Dağdan geldiler. Bu yıl, yıl bitmedi 165 rakamına şimdi ulaştık." dedi.

    "ATATÜRK’LE NEYİ KAPATMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?"

    Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk oldu Bakan Soylu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun HDP'lilere hediye ettiği Atatürk portresi de gündemindeydi. İndirildiği iddialarını yalanladı. "İstanbul'dan indirilmesi de yalan. O gün İstanbul valimiz kendi arkadaşlarının alıp götürdüğünü, kendine ait özel bir önemi ve ehemmiyeti olduğunu ifade ederek götürüldüğünü açıkladı. Ama yalan üzerinden siyaset yapmak isteyenler yapmak istemeye devam ederler bu ayrı bir şey. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını vererek neyi ifade etmeye çalışıyorsunuz? Neyi örtmeye neyi temizlemeye çalışıyorsunuz?" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan, terörle mücadelede kullanılan yüz tanıma gibi teknolojilere dikkat çekti. "Bir saniyede yüz bin fotoğraf tarıyor bizimkiler." ifadelerini kullandı.

    "YILBAŞINDAN BERİ 361 OLAY ENGELLENDİ"

    İçişleri Bakanı'nın terörle mücadele konusunda verdiği son bilgiler de çarpıcıydı:

    "Yılbaşından bugüne kadar geçen yıl 361 olay engellemişiz. 2018 yılbaşından bugüne kadar da 182. Yani gelmiş patlatmak istiyor engellemişiz. Şimdi daha dün patlatılmak istenilen 5 kg patlayıcıyı yakaladık."

    PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow