hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir: ABD o uçakları vermezse…

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye'nin son dönemde savunma sanayiinde gösterdiği atılım, TSK'nın kullandığı mühimmatın yüzde 70'e yakın oranda yerli ve milli olmasını sağladı. CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk olan Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye'nin geldiği noktayı rakamlarla ortaya koydu ve gündemdeki sorulara yanıtlar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’nin savunma sanayisinin ABD'nin değişken ve güvenilmez politikaları sayesinde geliştiğini söyleyen Prof. Dr. İsmail Demir, bu konuda onlara teşekkür ettiğini açıkladı.

    Gergin bir dönem geçiren ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerin olası bir silah ambargosuna yol açması halinde, F-35 savaş uçaklarının tesliminin iptale yol açıp açamayacağı sorusu gündemdeki en önemli başlık… Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, bu konuda projenin ortaklarından birinin de Türkiye olduğunun altını çizerek, böyle bir ambargonun anlaşmaya aykırı olacağını ve ABD’nin güven kaybına uğrayacağını dile getirdi. Türkiye'nin kendi milli muharip savaş uçağını ürettiğine de dikkat çeken SSM İsmail Demir, ABD'nin tavrının politik olduğunu söyledi. Rusya'dan alınan S400 füzelerinin ne işe yarayacağını da anlatan Savunma Sanayii Müsteşarı, bu sayede Türkiye hava sahasının yüksek menzilli şekilde korunacağını açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow