hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da ırkçılardan yeni skandal!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Almanya’nın Kuzeyindeki bir tatil adasında düzenlenen eğlencede ırkçı şarkıların söylendiğinin ortaya çıkması büyük tepki çekti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ''Bu tür sloganlar iğrenç. Kabul edilemez” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BİR PARTİDE "YABANCILAR DIŞARI" SLOGANI ATILDI

    Görüntüler ülkenin Kuzeyindeki tatil adası Sylt’te çekildi. Sosyal medyada dolaşan klipte bir barın terasında bir grup genç, popüler bir dans parçasının melodisi eşliğinde “Almanlar için Almanya, yabancılar dışarı” diye şarkı söylerken görülüyor.

    Almanyada ırkçılardan yeni skandal

    İçlerinden biri de iki parmağıyla yasaklanmış bir Hitler bıyığı yaparken görülüyor.

    Almanyada ırkçılardan yeni skandal

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polis, hafta sonunda Kampen Kasabasındaki Pony adlı bir barda meydana geldiği düşünülen olayı soruşturduklarını açıkladı. 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

    Pony isimli işletmenin sahipleri “Kendimizi her türlü ırkçılık ve ayrımcılıktan uzak tutuyoruz” diye açıklama yaparken Alman Bild Gazetesi, partiye katılım ücretinin 150 euro olduğunu ve barın önünde lüks spor araçların durduğunu yazdı.

    ALMANYA BAŞBAKANI OLAF SCHOLZ OLAYA SERT TEPKİ GÖSTERDİ

    Scholz, ''Bu tür sloganların iğrenç olduğu çok açık, kabul edilemez. Bu konuda bir kafa karışıklığının olmaması lazım. işte bu yüzden doğru olan tüm faaliyetlerimizin bunun yayılmasını kesin olarak engellemeyi hedeflemesidir.'' dedi.

    ALMAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ DE OLAYIN TAM BİR IRKÇILIK ÖRNEĞİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ;

    ''Her halükarda, orada görebildikleriniz ve duyabildiklerinizin son derece ırkçı, son derece insanlık dışı olduğu, 75. yılını kutladığımız anayasanın temsil ettiği her şeyle, insanlık onurunun temsil ettiği her şeyle, her şeyle çeliştiği açıktır.'' ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow