hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bilanço büyüyor! ''Gazze'de 10 bin kişi ya kayıp ya da enkaz altında''

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in aylardır saldırdığı Gazze'de bilanço büyüyor. Yaklaşık 15 bin çocuk ve yaklaşık 10 bin kadının hayatını kaybettiği Gazze'de 10 bin kişinin de kayıp yada enkaz altında olduğu açıklandı. Yerinden edilen Gazzelilerin sığındığı Refah'ta ise BM'nin açıkladığı bilgilere göre 600 bin çocuk hasta, yaralı ya da aç.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    SALDIRILARIN EN BÜYÜK MAĞDURU ÇOCUKLAR

    Gazze Şeridi, aylardır İsrail'in saldırılarıyla mücadele ediyor. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği, yüz binlercesinin ise yaralandığı Gazze'de bilanço büyüyor. İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda, Kadın, çocuk gözetmeksizin hedef alması büyük can kayıplarına neden oluyor. Saldırıların aralıksız devam ettiği Gazze'de, Yıkılan binaların enkazlarındakilere ulaşılamıyor.

    Bilanço büyüyor Gazzede 10 bin kişi ya kayıp ya da enkaz altında

    UNICEF: REFAH'TA 600 BİN ÇOCUK HASTA, YARALI YA DA AÇ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada,10 bin Gazzelinin kayıp ya da enkaz altında olduğu belirtildi. İsrail askerlerinin baskın yaptığı hastanelerde bulunan 6 toplu mezardan 471 Filistinlinin cenazesine ulaşıldığı bilgisi paylaşıldı. UNICEF'in yaptığı açıklamada ise, Yaklaşık 1,5 milyon sivilin sıkıştığı Refah'taki 600 bin çocuğun hasta, yaralı ya da aç olduğu belirtildi. Yetkililer, Refah'a kara saldırısının çok büyük bir felakete yol açacağı uyarısında bulundu.

    Bilanço büyüyor Gazzede 10 bin kişi ya kayıp ya da enkaz altında

    İsrail'in açlığı bir silah olarak kullandığı Gazze'de 30 çocuk yetersiz beslenme sonucu hayatını kaybetti. Gazze'de sağlık bakımı verilemediği için 60 bin hamile kadının, ilaç eksikliği nedeniyle de kronik hastalığı bulunan 350 bin kişinin hayati tehlikesinin olduğu kaydedildi. Saldırılar sonucunda yüz binlerce Gazzeli yerinden edildi ve edilmeye devam ediyor. 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 2 milyon kişi yerinden edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow