Bulgaristan'da tepki çeken yürüyüş
Üyelerinin çoğunluğunu ırkçı ve aşırı milliyetçilerin oluşturduğu Bulgaristan Ulusal Birliği'nin (BNS) üyeleri 13. kez başkent Sofya’da 'Lukovmarch' (Lukov Yürüyüşü) olarak adlandırdıkları meşaleli gösterisini düzenledi.
Bulgaristan’ın eski savunma bakanlarından General Hristo Lukov’un ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen meşaleli etkinlik bu yıl savcılık ve belediyenin müdahalesi sonucu sınırlandırıldı.
Sofya’da geniş güvenlik önlemleri alan polis, ırkçı milliyetçilerin kent merkezindeki Ulusal Kültür Sarayı (NDK) meydanında toplanmalarını engelledi.
Haber devam ediyor
Haber devam ediyor
Yüzlerce polis, BNS üyelerinin meydana girişlerini yasakladı. Meşaleli etkinliğin yasaklanması nedeniyle göstericiler, General Lukov’un öldürüldüğü Sofya’daki evin önünde toplanarak askeri marşlar eşliğinde çelenk ve çiçek bıraktı.
Haber devam ediyor
Haber devam ediyor