hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin'de son durum nedir? Karantina altındaki Wuhan Üniversitesi'ndeki Türk öğrenci CNN TÜRK'e konuştu

    Çin'in Wuhan kentinde halen tanımlanamayan virüs dünya çapında paniğe yol açtı. Bulaştığı kişilerde akciğer rahatsızlıklarına yol açan virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Çarşamba 9 olan ölü sayısı 1 hafta içinde 106'ya yükseldi. Bölgede toplu ulaşımın durdurulduğu, bir sonraki emre kadar sokağa çıkılmamasının talep edildiği Wuhan'da, Wuhan Üniversitesi'ndeki Türk vatandaşı Cem Nalbantoğlu, CNN TÜRK canlı yayınında yaşananları anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin'deki gizemli virüsün ilk ortaya çıktığı Wuhan'da vaka ve ölü sayısı her geçen gün artıyor.

    Bölgede ölümlerin azalması adına Çin yönetimi de birtakım önlemler aldı. Bölgede toplu ulaşımın durdurulduğu, bir sonraki emre kadar sokağa çıkılmamasının talep edildiği Wuhan Üniversitesi'ndeki Türk öğrenci Cem Nalbantoğlu, CNN TÜRK canlı yayınında yaşananları anlattı. İşte Nalbantoğlu'nun açıklamaları ve Wuhan'daki son durum:

    "Biz ilk kez market alışverişi için dışarıdayız ancak hala kampüs içerisindeyiz. Tabii ki her geçen gün ölü sayısı artıyor. Bu sabah itibariyle 106 ölü, 4 bin 700 civarında teşhis olduğu bildiriliyor. Bu noktada baktığımızda bu sayının daha da artması bekleniyor. Özellikle virüsün kuluçka süresinin 2 hafta olması nedeniyle. Her yabancı öğrencinin farklı talepleri var. Biz Türk öğrenciler olarak burada Türkiye'nin bizi Türkiye'ye transfer etmesini ve 2 hafta  gözlemlemesini talep ediyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bürokratik bir durum olması nedeniyle gecikme olacağının da farkındayız ancak acil bir durum olması nedeniyle hızlı bir şekilde aksiyon alınması gerektiğini düşünüyoruz. 

    Sağlık olarak şu ana kadar bir sıkıntımız yok. Günlük testlerimizi oluyoruz, bağışıklık güçlendirici ilaçlar alıyoruz, olabildiğince dengeli beslenmeye çalışıyoruz. Ancak tabii ki burada çok farklı bir psikoloji var öğrenciler ve burada yaşayanlar arasında. İnsanlar çoğu zaman evlerinde vakit geçiriyor. Gün içerisinde en fazla 1 saat ya da yarım saat dışarı çıkılırsa çıkılıyor. İnsanların beklentisi olabildiğince hızlı bir aşı bulunması. Bu yüzden insanlar yavaş yavaş daha da tedirgin olmaya başladı. Bazı arkadaşların psikolojik durumları değişmeye başladı. Gelen haberlerle bakış açımız da değişmeye başladı.

    Uçuşlar bildiğiniz üzere kaldırılıyor tek tek. Karantina süresi de kesin olmamakla birlikte 3 ayı bulabilir denildi bizlere. Bu durumda biz de 3 ay burada kalmak istemiyoruz. 3 ay çünkü gerçekten sıkıntılı bir durum. Günlük bir mücadele içerisindeyiz. Artık ne olacağını daha fazla merak ediyoruz, daha fazla önlem alınması gerektiğini, hızlı bir şekilde karar alınması gerektiğiniz savunuyoruz." 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow