hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Filistin lideri Mahmud Abbas Ankara’ya geliyor

    Filistin lideri Mahmud Abbas Ankara’ya geliyor
    expand

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara’ya geliyor. (Hürriyet-Gonca Şenay)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görüşmenin gündeminde ramazan ayı öncesi hızlanan ateşkes arayışları ve İsrail’in saldırılarının durdurulması için atılacak yeni adımlar var. Antalya Diplomasi Forumu’nun ikinci gününde basın toplantısı düzenleyen Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki, Abbas’ın salı günü Ankara’da olacağını açıkladı.

    TÜRKİYE ÖN SAFTA

    Antalya Diplomasi Forumu’nun ikinci gününde de Gazze en önemli başlıklar arasında yer aldı. Riyad Maliki, Türkiye’nin Filistin halkına yıllardır büyük destek olduğunu söyledi: “Türkiye’nin insani yardımlarına müteşekkir olduğumuz gibi İsrail’in insanlık suçlarına yönelik tepkileri ve destekleri, Türkiye’nin halkı ve devletinin Filistin davasına desteklerini göstermektedir. Her zaman Türkiye’nin desteğine güvenebileceğimizi biliyoruz.”

    ATEŞKES BEKLENTİSİ

    Maliki, acil eyleme geçilmesi gerektiğinin de altını çizdi, “Ümit ederim ki ramazan öncesi bir ateşkes sağlanacaktır. Çünkü bir ateşkes sağlanmazsa bugün, bin Filistinli daha hayatını kaybedecek ya da yaralanacaklar. Eğer biz hâlâ insan olduğumuzu kanıtlamaya çalışıyorsak bunu derhâl yapmalıyız. Netanyahu hepimizi rehine aldı.”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow