hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman? Reisi’nin yerine kim seçilecek?

    İran Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman Reisi’nin yerine kim seçilecek
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İran’da meydana gelen helikopter kazası sonrasında Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan hayatını kaybetmiş ülkede 4 günlük yas ilan edilmişti. Reisi’nin vefatının ardından yerine geçecek isim önümüzdeki günlerde netleşecek. Peki, İran Cumhurbaşkanlığı seçimleri ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya kamuoyu İran’da meydana gelen helikopter kazası ise sallandı. Azerbaycan dönüşü yoğun sis nedeniyle kaza yapan helikopterde bulunan isimler hayatını kaybetti. Düşen helikopterde bulunan İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ın cenazelerine saatler sonra ulaşılabildi. Ülke genelinde 4 günlük yas ilan edilirken Reisi’nin yerine geçici olarak Muhammed Muhbir getirildi. Ülkenin 50 güç içerisinde seçime gitmesi beklenirken seçim tarihi de netleşti. Peki, İran’ın yeni lideri ne zaman belli olacak?

    İRAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

    Reisi’nin yerine gelecek yeni ismin belli olacağı seçimler 28 Haziran’da yapılacak. Seçimlerin ardından ülkenin tepe isminin kim olacağı ortaya çıkacak.

    Seçimler gerçekleşene kadar geçen sürede geçici Cumhurbaşkanı olan Muhammed Muhbir ülke yönetiminde söz sahibi olacak. İran İslam Cumhuriyeti'nin anayasasına göre, Cumhurbaşkanı'nın ölmesi durumunda cumhurbaşkanlığı birinci yardımcısı göreve getiriliyor.

    Cumhurbaşkanının ölümünden sonra en geç 50 gün içinde erken seçime gidilmesi gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow