hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moskova'daki kanlı eylemde ABD ve İngiltere detayı: Nasıl bildiler?

    Moskovadaki kanlı eylemde ABD ve İngiltere detayı: Nasıl bildiler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus Belediye Binası'nda yer alan konser salonuna maskeli en az 3 kişi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Saldırının ardından iki hafta önce ABD ve İngiltere'nin vatandaşlarına Moskova'da kalabalıklardan uzak durmaları yönünde yaptıkları uyarı yeniden gündem oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın başkenti Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı gerçekleştirildi. Crocus Belediye Binası'nda yer alan salonda bir müzik grubunun konseri sırasında maskeli en az 3 kişi tarafından düzenlenen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi. Gelişmelerin ardından oklar ABD ve İngiltere'ye döndü. 

    ABD: BÜYÜK ETKİNLİKLERDEN UZAK DURUN

    Söz konusu tehlike nedeniyle ABD vatandaşlarının 48 saat boyunca büyük etkinliklerden uzak durması yönünde tavsiyede bulunuldu. ABD vatandaşlarının kalabalıklardan kaçınması, güncel bilgiler için yerel medyayı takip etmesi istendi.

    İNGİLTERE: RUSYA'YA SEYAHAT ETMEYİN"

    İngiltere'nin Moskova Büyükelçiliğinden de benzer yönde uyarı geldi. Yapılan açıklamada ABD büyükelçiliğinin uyarısı hatırlatılarak, "İngiltere vatandaşlarına Rusya'ya seyahat etmemelerini tavsiye ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

    ABD'DEN AÇIKLAMA GELDİ

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, henüz saldırının ayrıntıları hakkında bilgi veremeyeceğini ve Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların olaya karıştığına dair herhangi bir kanıtın olmadığını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow