hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy Türkiye'de: Ziyaretten beklentiler neler?

    Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy Türkiyede: Ziyaretten beklentiler neler
    expand

    Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy bugün resmi bir ziyaret için Türkiye'ye gitti. Zelenskiy, İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. İki liderin görüşmesinde Rusya-Ukrayna Savaşı ve Tahıl Koridoru Anlaşması dahil, Türkiye ve Ukrayna ilişkilerinin önemli gündem maddelerini ele almaları bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zelenskiy ve aralarında Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov'un bulunduğu Ukrayna heyetini taşıyan uçak İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'na indi.

    Erdoğan-Zelenskiy'nin görüşmesinin TSİ 19.00'da başlaması planlanıyor. İki liderin ortak basın toplantısı yapıp yapmayacakları henüz net değil.

    İngiltere merkezli Reuters haber ajansına konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir Türk diplomatik kaynak, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın sonra ermesinin ardından Rusya ve Ukrayna arasındaki ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması için yeni bir anlaşmayla ilgili gelişmelerin gündem maddeleri arasında olduğunu söyledi.

    Rusya geçen Temmuz'da yaklaşık bir yıldır devam eden Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan, kendi gıda ürünlerinin satışı önündeki engellerin kalkmaması nedeniyle çekildiğini açıklamıştı.

    Kaynak: BBC Türkçe

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow