hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak: KYK sorgu sayfası

    2017 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak: KYK sorgu sayfası
    expand

    24 Ekim’de başvurular sona erdi, KYK üniversite kredisi burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK’nın sorgu sayfasında resmi açıklama şu ana dek yapılmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 16 Ekim’de başlattığı başvuruları, 24 Ekim’de sona erdirdi. Aradan 9 gün geçti. Kurum resmi web sayfasında, sosyal medya hesaplarında şu ana dek üniversite öğrencilerine açıklama yapmadı. Binlerce üniversite öğrencilerinin beklediği haber ne zaman yayınlanacak?

    Sonuçlar hakkında açıklama yapmaya Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun ana sayfasında “öncelik belgesi” üzerinden hangi tarihe kadar sonuçların açıklanmayacağı belli oldu. Kredi ve Yurtlar Kurumu, burs konusunda “öncelik belgesi”nin 5 Kasım 2017 tarihine kadar genel merkez adresine gönderilmesi uyarısında bulundu. Öncelik belgesi araştırılmadan sonuçlar yayınlanmayacağı için, kurum 5 Kasım’dan önce sonuçları açıklamayacak.

    KYK ÜNİVERSİTE ÖĞRENİM KREDİSİ BURS SONUÇLARI NE ZAMAN YAYINLANIR?

    5 Kasım’da öncelik belgesi gönderim süresi sona eriyor. Kurum 5 Kasım’dan sonra belgeleri inceleyecek. Geçen seneler baz aldığında sonuçlar 7-10 gün içerisinde açıklanıyor. KYK 2017’de sonuçları en erken 13 Kasım 2017’de açıklanabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK SORGU SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    BURSTA (KYK) ÖNCELİKLİ ÖĞRENCİLER KİMLERDİR?

    Şehit/Gazi çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşi, evli ise çocuğu//Gazi bekar ise kendisi, evli ise çocuğu)(İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),

    Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler (Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak rapor),

    Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılmaktadır.),

    Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılmaktadır.),

    Milli futbolcular (T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından alınacak millilik belgesi amatör futbolcular Futbol Federasyonundan teyit edilmektedir.),

    Anne ve babası vefat edenler, (Kurumumuz tarafından Mernis Sisteminden teyit edilmektedir.)

    İlk yüz öğrencileri (ÖSYM Başkanlığından teyit edilmektedir.)

    KYK İLETİŞİM ADRESİ

    Belgeler en geç 5 Kasım 2017 adresine kadar gönderilmesi gerekiyor. Belgeler internet üzerinden değil posta üzerinden gönderilecek. İletişim adresi: Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No: 25 Çankaya /Ankara Kredi Dairesi Başkanlığı.

    KYK BURSU KAZANAN ÖĞRENCİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

    Burs hangi durumda kesilmektedir, sorusunun cevabını kurum cevaplıyor. Buna göre; Başarısız olma, Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, Öğretim kurumunun kapatılması, Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alma, Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kurum tarafından kesiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK BURS ÜCRETLERİ: TAAHHÜTNAME ONAYININ ÖNEMİ

    Kurum, bursu kazanan öğrencileri uyarıyor. Bursu kazanan öğrenci, e-Devlet üzerinden "taahhütname onayı" muhakkak yapması gerekiyor. Kurumun resmi açıklaması: Burs/kredi taahhütnamesini onaylayan öğrenciler, taahhütnamede geçen “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu ve Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre aylık bazda ve izleyen yıllardaki artış oranları dikkate alınarak tarafıma ödenecek olan öğrenim kredisi tutarını, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilan edilen üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışları uygulanmak suretiyle hesaplanacak tutar üzerinden, aşağıda belirtilen şartlarla Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (Kurum) ödeyeceğimi, öğrenim kredisi ve burs tutarları ile yıllar bazında artırılan bu tutarların tarafıma banka aracılığıyla ödenmesini, taahhütname aşamasında belirtilen tutarın tahmini rakam olduğunu“ kabul ve taahhüt etmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow