hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman? ÖSYM sınav takvimi

    2018  KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman ÖSYM sınav takvimi
    expand

    ÖSYM’nin sınav takvimi içerisinde yer alan 2018 KPSS -lise- ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak? 2017 yılında yapılmayan sınav bu sene Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak. İşte sınav başvuru tarihleri, sınavlar ve sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2 senede bir yapılan, devlet memurluğu olmak isteyen lise, ortaöğretim mezunları için sınav tarihleri belli oldu. Çift yıllarda yapılan sınavlar için sınav merkezi, başvuru tarihlerini, sınavın yapılacağı tarihi ve sonuçların açıklanacağı tarihi kendi sitesinde paylaştı. Sınav ücretleri konusunda sınav merkezinden resmi bir açıklama yapılmadı. Ücretler, başvuruların başladığı gün açıklanacaktır.

    2018 KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN?

    KPSS ortaöğretim sınav başvuruları 3 Temmuz 2018 tarihinde başlıyor, 19 Temmuz 2018 tarihinde sona eriyor. Bu tarihler içerisinde başvuru yapamayanlar için sınav merkezi 9 Ağustos 2018 tarihinde geç başvuru alımı yapıyor. Bu başvuru alımı sadece 1 gün için geçerlidir. Sınav 7 Ekim 2018 tarihinde Pazar günü yapılacak. Sınav saatleri başvuruların başladığı gün belli olacaktır.

    ÖSYM SINAV TAKVİMİ 2018 YILINDA YAPILACAK TÜM SINAVLAR

    KPSS ORTAÖĞRETİM ÇIKMIŞ SORULAR

    2016 yapılında yapılan KPSS ortaöğretim çıkmış sorular Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin doküman sayfasında yayımlanmıştı. İşte o sorular…

    SORULARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

    SINAVA NASIL HAZIRLANILIR?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortaöğretim mezunları 7 Ekim’de sınava girerken, birçok mezun sınava nasıl hazırlanılır sorusunu soruyor. Eğitim uzmanlarına göre sınava hazırlanmanın birçok yolu varken, en önemli yolun “düzen” olduğunu açıklar. Sınava hazırlanan kişi “düzenli” ve istikrarlı bir şekilde sınava hazırlanması gerekiyor. Az ama düzenli çalışmanın bile sınava hazırlanan birçok insan için yararlı olduğu gözlemlenmiştir. Günde 30-45 dakika düzenli çalışmak ve çalıştığını tekrar etmek sınavda yüksek puan almaya sebep olacaktır.

    Sınava hazırlanırken şunlar dikkat edilmeli:

    Düzen

    Tekrar

    Sorular

    Sınava hazırlanan kişi ne kadar farklı “soru” çözerse, konuya ve o konuya dair soruya daha çok hakim olacaktır. Daha çok soru çözen kişi, konuya hakim olabilirken, sınavda çıkacak olan sorulara dair önceden bilgisi olacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow