hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2021 üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK ikinci dönem üniversiteleri açacak mı?

    2021 üniversiteler ne zaman açılacak YÖK ikinci dönem üniversiteleri açacak mı
    expand

    Yüz  yüze eğitimle ilgili ilköğretim ve ortaöğretimde tarih açıklamasının gelmesinin ardından bu kez gözler üniversiteler için YÖK’e çevrildi. 15 Şubat’ta köy okullarında 1 Mart’ta ise bazı sınıflarda okulların başlayacak olmasının ardından “üniversiteler bahar döneminde açılacak mı?” sorusu bir kez daha gündeme geldi. Peki, uzaktan eğitimin sürdüğü üniversiteler ne zaman açılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce üniversite öğrencisi pandemi nedeniyle üniversite eğitimine uzaktan eğitim şeklinde devam ediyor. Vaka sayılarında olumlu gelişmelerin yaşanması ve MEB’in ilköğretim ile ortaöğretim için tarih vermesinin ardından gözler bu kez üniversiteler için YÖK’e çevrildi.

    YÖK BAŞKANI SARAÇ NE DEMİŞTİ?

    YÖK Başkanı Saraç, "Biz Sağlık Bakanlığının görüşlerini ikinci dönem için ilerleyen süreçte alacağız. Bu görüşe göre üniversitelerimizi yönlendireceğiz." İfadelerini kullanmıştı.

    ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK, BAHAR DÖNEMİNDE AÇILACAK MI?

    Üniversiteler ile ilgili son açıklamayı YÖK Başkanı Saraç yapmış ve bahar dönemi için ilerleyen süreçte Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyeleri doğrultusunda hareket edileceğini söylemişti. Bu kapsamda üniversitelerin bahar dönemi durumlarının birkaç hafta içerisinde netleşeceği söylenebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow