hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2021 YÖKDİL sınavı başvuru ücreti ne kadar? YÖKDİL başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak? ATM'den başvuru ücreti yatırılır mı?

    2021 YÖKDİL sınavı başvuru ücreti ne kadar YÖKDİL başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak ATMden başvuru ücreti yatırılır mı
    expand

    2021 yılı içerisinde toplam iki kez uygulanacak olan YÖKDİL sınavının ilki için başvuru tarihi belli oldu. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 2021-YÖKDİL/1 oturumu 28 Mart'ta yapılacak. Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacak. Peki YÖKDİL başvuru 2021 ne zaman, ücreti ne kadar?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2021-YÖKDİL/1) sınavına girecek olanlar başvuru tarihlerini araştırıyor. 2021-YÖKDİL/1 ve 2021-YÖKDİL/2 olarak iki kez uygulanacak olan YÖKDİL sınavı için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan YÖKDİL sınavının başvuru tarihleri, sınav tarihleri, sonuç tarihleri belirlendi. 

    2021 YÖKDİL başvurusu ne zaman?

    ÖSYM'nin 2021 sınav takviminde her iki oturumun başvuru tarihleri, sınav tarihleri ve sonuç tarihleri de açıklandı. YÖKDİL/1 başvuru işlemleri 5 Şubat 2021 tarihinde başlayacak, 15 Şubat 2021 tarihinde sona erecek. Geç başvurular ise 24 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. 

    ÖSYM 2021 YÖKDİL BAŞVURU SAYFASI

    2021 YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar?

    YÖKDİL 2021 başvuru ücret 145 TL. Adaylar sınav ücretlerini 16 Şubat 2021 tarihine kadar yatırabilecek. 

    YÖKDİL sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak?

    Başvuru ücretleri ÖSYM tarafından belirlenen bankaların ATM'leri ve internet siteleri üzerinden yatırılabilecek. YÖKDİL sınav ücretinin nereye ve nasıl yatırılacağı 2021 YÖKDİL sınav kılavuzunda şu şekilde anlatılmıştır:

    Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Adaylar, sınav ücretini, kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de bulunan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C.Kimlik Numarası ile ad ve soyadı bilgilerini bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik/Y.U. Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı; Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı; Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı; Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeleri; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

    YÖKDİL sınavları ne zaman?

    YÖKDİL/1 28 Mart 2021 tarihinde saat 10.15'te yapılacak. sınav 3 saat sürecek. Başvurular (https://ais.osym.gov.tr) adresinden yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow