hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2023 BİLSEM öğretmen atama başvuruları ne zaman? BİLSEM öğretmen atama kılavuzu ve kontenjanları!

    2023 BİLSEM öğretmen atama başvuruları ne zaman BİLSEM öğretmen atama kılavuzu ve kontenjanları
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğün internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Bakanlığa bağlı BİLSEM'lere ihtiyacın karşılanması amacıyla öğretmen alınacak. Alımla ilgili tüm detayları kapsayan BİLSEM öğretmen atama kılavuzu yayınlandı. Peki, 2023 BİLSEM öğretmen atama başvuruları ne zaman? İşte BİLSEM öğretmen atama kılavuzu…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BİLSEM öğretmen seçme ve atama kılavuzunda başvuru şartları, kontenjanları ve başvuru tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuzun ardından gündem oldu. Duyuruya göre BİLSEM öğretmen atama başvurusu MEBBİS ekranından şubat ayında gerçekleşecek. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla Bakanlığın eğitim kurumlarında adaylık dâhil en az 3 yıl öğretmen olarak görev yapmış olma şartının arandığı BİLSEM öğretmen alımı elektronik başvuru formu belirlenen tarihlerde doldurulacak.

    2023 BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURULARI NE ZAMAN?

    2023 BİLSEM öğretmen ataması başvuru şartları ve tarihleri ile kontenjanları belli oldu. Adayların haftalardır beklediği BİLSEM öğretmen atama kılavuzunu yayınlayan MEB, BİLSEM öğretmen atama başvuru işlemleri 06-10 Şubat 2023 tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr adresinden yapılacağını duyurdu. Başvurulara ait onay işlemleri ise 06-14 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMALARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

    BİLSEM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    a) Başvuruda bulunacak öğretmenler, elektronik başvuru formuna http://mebbis.meb.gov.tr adresinden kişisel kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaptıktan sonra “Başvuru İşlemleri” seçeneğine tıklayarak ulaşabileceklerdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    b) Elektronik başvuru formu öğretmenler tarafından doldurulacaktır.

    c) Değerlendirme Kriterleri Formunda (EK-2) belirtilen kriterlere ilişkin belgeler, öğretmenlerin görev yaptıkları okul/kurum müdürlükleri tarafından “aslı görüldü” şeklinde onaylanacak olup öğretmen tarafından sisteme yüklenecektir.

    ç) Başvuru formu ve onaylanan belgeler okul/kurum müdürlüğünde muhafaza edilecektir.

    d) Eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlükleri tarafından başvuru şartlarını taşıyan öğretmenlerin başvuruları, silsile yoluyla http://mebbis.meb.gov.tr adresinden onaylanacaktır. Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesinin 35’inci maddesi gereğince başvuran adayların başvuru belgelerini öğretmen değerlendirme kriterleri üzerinden inceleme görevi, il öğretmen değerlendirme komisyonunda bulunduğundan başvuru onay birimlerince bu belgelerin geçerliliği konusunda bir değerlendirme yapılmayacaktır.

    BİLSEM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

    a) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla Bakanlığımız resmî eğitim kurumlarında adaylık dâhil en az 3 yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak.

    b) Bakanlığımız resmî eğitim kurumlarında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4’üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren başvurunun son günü itibarıyla bir yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    c) Öğretmen olarak görev yaptığı ildeki bilim ve sanat merkezlerinden en az birinde, EK-1: Atama Yapılacak Alanlar Çizelgesinde yer alan atama alanlarında, ilan edilen boş kontenjanın bulunması.

    ç) Zorunlu çalışma gerektiren yerler dışındaki eğitim kurumuna atanacaklar bakımından, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre 30.09.2023 tarihi itibarıyla zorunlu çalışma yükümlülüğü tamamlanmış, zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulmuş ya da zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olmak.

    BİLSEM KONTENJAN BİLGİSİ BELLİ OLDU

    Öğretmen atama kontenjanları da Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresinden yayınlandı. Aşağıdaki ekrandan kontenjan bilgisini görüntüleyebilirsiniz.

    BİLSEM KONTENJAN BİLGİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow