hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YKS 2023 soruları:'Platon'un insan tüysüz bir hayvandır' sorusu gündem oldu! AYT'de çıkan Platon ve Diyojen sorusunun cevabı belli oldu mu?

    YKS 2023 soruları:Platonun insan tüysüz bir hayvandır sorusu gündem oldu AYTde çıkan Platon ve Diyojen sorusunun cevabı belli oldu mu
    expand

    YKS sınavının ilk ayağı 17 Haziran Cumartesi günü gerçekleşmişti. AYT'de Platon ve Diogenes'in sorusu gündeme gelmişti. Birçok öğrenci sınav sonrası sosyal medya uygulamalarında sorular hakkında paylaşım yapıyor ve soruların yanıtlarını tartışıyor. En çok merak edilen konu ise 'İnsan tüysüz bir hayvandır' sorusu oldu. Peki ama Platon sorusunun yanıtı belli mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYT sınavına katılan üniversiteli olmaya aday birçok kişi Platon'un sözünün yer aldığı sorunun doğru yanıtını araştırıyor. Peki, Platon ve Diogenes sorusu ne?

    'İnsan tüysüz bir hayvandır' sorusunun yanıtı nedir?

    Konu hakkında ÖSYM'den yapılacak açıklama bekleniyor. Cevap anahtarı yayınlandığında yanıtları da adaylar öğrenebilecek. 

    Platon ve Diyojen 

    Platon'un, insanı "iki ayağı üzerinde yürüyen tüysüz hayvan" olarak tanımlaması üzerine Diyojen sınıfa ne getirmiştir?

    Sophosakademi'de konuyla ilgili şu bilgiler yer alıyor: Platon, Socrates’in insan tanımını “tüysüz iki ayaklı” olarak nitelendirip bu tanım için övgüde bulunduğunda, Diogenes tüylerini yolduğu bir tavuk getirdi ve Platon’un akademisine hitaben “Bakın! Ben de size Platon’un insanını getirdim” dedi. Bu olaydan sonra Diyojen’in de katkısıyla Platon’un tanımı “tüysüz,geniş tabanlı iki ayaklı” olmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyojen’in “kazanması” ya da sahip olduğumuz kayıtlı kıssaların çoğunda daha olumlu görünen gerçek, Platon’un argümanlarını netleştirmek ve fikirlerini geliştirmek için Diyojen’e ihtiyacı olduğunu gösterir. Bu durum, meydana gelen değişimlerden kısa bir süre sonra olay yerine gelen sofistler ve stoikler arasındaki etkileşimler için geçerliydi. Ancak, bizce çok daha önemlisi, Diogenes’in sağduyu pragmatizması Platon’un son derece akademik olan fikirlerinden ve teorilerinden biraz daha çekici ve etkileyici.

     


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow