hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2024 Ocak ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatırılacak?

    2024 Ocak ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatırılacak
    expand

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen aile destek ödemeleri, her ay belirli tarihlerde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Ocak ayında yapılacak aile destek ödemesinin ne zaman gerçekleşeceği ise birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, 2024 Ocak ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? İşte Neşe Akbaş'ın haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024 Ocak ayı içinde yatırılması beklenen aile destek ödemeleri tarihi ihtiyaç sahipleri tarafından araştırılıyor. Vatandaşlar, aile destek ödemelerinin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyorlar. Bu ödemeler, hane başına ve gelir durumuna göre değişiklik gösteren miktarlarda 4 farklı gelir aralığı olarak aylık olarak dağıtılmaktadır. En son 8 Aralık 2023 tarihinde ödenen aile destek yardımının ocak ayı ödeme takvimi beklenmeye başlandı.

    AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

    2024 Ocak aile destek ödemeleri için henüz bir açıklama gelmedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın ödemelerle ilgili detayları yakında duyurması bekleniyor. Ödemelerinin 15 Ocak'a kadar vatandaşların hesaplarına yatırılması beklenmektedir. Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılabilmektedir.

    AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

    En fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden temmuz ayında gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir. Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekilde:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL

    -450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL

    -911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL

    -1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

    AİLE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow