hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    5 aylık memur enflasyon farkı ne kadar, yüzde kaç? Memur ve emekli 5 aylık enflasyon farkı!

    5 aylık memur enflasyon farkı ne kadar, yüzde kaç Memur ve emekli 5 aylık enflasyon farkı
    expand

    Memur ve emeklinin merakla beklediği enflasyon rakamları TÜİK tarafından duyuruldu. Kasım ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından 5 aylık enflasyon farkı da ortaya çıkmış oldu. Peki, memur ve emekli enflasyon farkı ne kadar, yüzde kaç?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK canlı yayınında enflasyon rakamları sonrasında önemli değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Muhammet Bayram oluşan farkla ilgili açıklamalar yaptı. Bayram açıklamasında “Ücretlilerin alacağı yüzde 3.28’le beraber bir önceki ay da yüzde 29.41’di şu anda yüzde 33.65’lik bir artışı SSK Bağkur işçilerimiz ve memurlarımız almaya hak kazandı diyebiliriz. Bunlar cebinde yüzde 33.65’lik tabi buna son ayın enflasyon rakamı da eklenecek. Son ayın enflasyon rakamından sonra buna bir refah payı artışı yapılacak.” ifadelerini kullandı.

    MEMUR VE EMEKLİ ENFLASYON FARKI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    Enflasyon TÜİK tarafından açıklanan verilere göre kasım ayında yüzde 3,28 artarken, yıllık bazda yüzde 61,98 olarak gerçekleşti. Bu verilere ışığında temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 33,65 olarak hesaplandı. Yani memurlar için enflasyon farkı oluştu ve toplu sözleşmede belirtilen rakamın üzerinde bir zam gerçekleşecek. Yani memur ve emekli en az yüzde 33.65 zam alacak ancak bu orana aralık ayı enflasyonu ve refah payı da eklenecek.

    MEMUR TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI NE KADARDI?

    Karar 31 Ağustos'ta açıklandı. Buna göre memur toplu sözleşme zammı 2024 için yüzde 15+10, 2025 içinse yüzde 6+5 olarak gerçekleşecek. Enflasyon bu oranların üzerinde çıkarsa enflasyon farkı da eklenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow