hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    7 kamu bankasının hizmeti tek çatı altında bir araya getirildi

    7 kamu bankasının hizmeti tek çatı altında bir araya getirildi
    expand

    7 kamu bankalarının hizmetleri tek bir ATM'de toplandı. Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT işlemleri aynı ATM üzerinden yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    7 kamu bankasının işbirliğiyle hayat geçirilen Türkiye’nin ATM Merkezi “TAM” ile orta vadede ekonomiye yaklaşık 500 milyon dolar katkı sağlanması bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre, “TAM” platformu, üye bankaların müşterilerine daha hızlı ve avantajlı hizmet sunabilmek adına, bankacılık işlemlerinin tek noktadan ve kolay bir şekilde yapılmasına imkan sunacak. TAM ATM’lerinde para çekme, para yatırma, bakiye sorgulamanın yanı sıra diğer bankacılık işlemleri de yapılabilecek.

    İstanbul Finans Merkezi'ndeki VakıfBank Genel Müdürlük'te düzenlenen Türkiye'nin ATM Merkezi (TAM) projesinin lansmanına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Hakseven ve çok sayıda kişi katıldı. Çakar, bankacılık sektöründeki 7 bankanın işbirliğiyle Türkiye'nin ATM projesini hayata geçirmekten dolayı çok büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

    FİNANSAL ERİŞİM KOLAYLIĞI-MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

    Tam ATM platformuna dahil olan bankaların sahip oldukları ATM'lerin ülkedeki toplam ATM sayısının yüzde 36'sını, Türkiye'deki toplam ATM'lerde yapılan işlemlerin ise yüzde 40'ını oluşturduğunu belirten Çakar, şunları kaydetti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Böyle bir büyüklük eğitim işinin üretimi açısından büyük bir maharet gerektirdiği gibi bankalarımız ve müşterilerimiz açısından da çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu projeyle bankalarımız optimum sayıda ATM tahsisiyle satın alma ve operasyonel maliyetlerini azaltacak, daha etkin market yönetimi yapabilecek. Finansal erişimi kolaylaştırarak müşterinin memnuniyeti sağlayacaklardır.

    7 kamu bankasının hizmeti tek çatı altında bir araya getirildi

    TAM ATM eğitim platformuna dahil olan banka müşterileri herhangi bir ücret, masraf ve herhangi bir şey ödemeyecekler. Bu proje hükümetimizin son dönemde başlattığı tasarruf tedbirleri dikkate alındığında ciddi bir adımla atılmış olacak.

    HEDEF 81 İLDE 19 BİN ADET

    81 ilde 5 bin 600 adet ATM ile müşterilere hizmet sunan platform, yakın gelecekte üye bankaların tüm ATM’lerinin sisteme dahil edilmesi ile 19 bin adede ulaşacak. Bu işbirliği sonucunda ATM’ler ile müşteri alışkanlıklarının değişmesi, konvansiyonel şube bankacılığının işlem payının azalıp, operasyonel süreçlerin daha iyi yönetilmesi ve sektörün hizmet kalitesinin artması öngörülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    7 kamu bankasının hizmeti tek çatı altında bir araya getirildi

    Platformun teknik detaylarının yer aldığı açıklamaya göre, TAM projesi ile üye bankaların müşterileri masrafsız ve komisyonsuz hizmet alabilecek. Tüm ATM bileşenleri tek bir merkezde yönetilirken, bu ATM’ler üzerinde yeni ve ortak bir yazılım çalışacak. Kullanılan yeni yazılım sayesinde mevcuttaki sınırlı işlem seti genişleyerek müşterilere tam set olarak hizmet sunulacak. Optimizasyon sayesinde aynı hizmet noktalarındaki ATM’lerin, ihtiyaç duyulan lokasyonlara yönlendirilmesi, bu sayede finansal erişilebilirliğin artırılması sağlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow