hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    80 bin lokantadan 15 Temmuz anısına ücretsiz yemek

    80 bin lokantadan 15 Temmuz anısına ücretsiz yemek
    expand
    KAYNAKAA

    Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonuna bağlı 80 bin işletmenin, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde şehit olanların aileleri ile gaziler ve aileleri için 14-16 Temmuz'da ücretsiz yeme-içme hizmeti verme kararı aldığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonundan yapılan açıklamada, 15 Temmuz 2016'da Türkiye'deki birlik ve beraberliğe yönelik bir darbe girişimi yaşandığı ancak bu hain darbe girişimine karşı genci, yaşlısı, işçisi, patronu, köylüsü, şehirlisi, aşçısı, garsonu tüm milletin tek vücut olduğu belirtildi.

    Açıklamada, "Darbe teşebbüsünde bulunan hainlerin karşısına dikilen vatandaşlarımızdan onlarca kişi vurularak şehit olmuştur. Yaralanan birçok kardeşimiz sabaha kadar kararlı bir şekilde direnişlerini sürdürmüşler ve netice olarak milletimiz demokrasiye, hukuk devletine, vatanına, bayrağına bağlılığını bir kez daha canı pahasına ispat etmiştir. Biz de bünyemizdeki 80 bin işletmeyle 14-16 Temmuz'da, şehitlerin aileleri ile gaziler ve gazi ailelerine ücretsiz yeme-içme hizmeti vereceğiz." ifadeleri yer aldı.

    Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice ise belirtilen tarihlerde üye tüm iş yerlerine Türk bayrağı ile "Şehit aileleri ile gazi ve gazi ailelerine ücretsiz yeme içme hizmeti verilecek." yazısının asılacağını kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow