hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 0,6 daraldı

    ABD ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 0,6 daraldı
    expand
    KAYNAKBloomberg

    ABD ekonomisi için ikinci çeyrek büyüme rakamları revize edildi. Rutin olarak yenilenen veriye göre bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,6 daralma gerçekleşti. Bir önceki veride yüzde 0,9 daralma olduğu görülmüştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD ekonomisi, ikinci çeyrekte 0,6 daralma ile beklenenden daha iyi durumda göründü.

    ABD Ticaret Departmanı verilerine göre, enflasyona kıyasla düzeltilmiş gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) Nisan-Haziran döneminde yıllık yüzde 0,6 oranında azaldı.

    Ekonominin çoğunluğunu oluşturan tüketici harcamaları, yukarı yönlü revize edilerek yüzde 1,5 oranında genişleme gösterdi. Burada, daha önce yüzde 1'lik bir genişleme bildirilmişti.

    ABD RESESYONDA MI?

    Bununla birlikte, diğer resmi ekonomik büyüme ölçüsü olan gayri safi yurtiçi gelir (GSYİG), ikinci çeyrekte yüzde 1.4 oranında yükseldi. Bu gösterge yılın ilk üç ayındaki yüzde 1.8'lik artıştaydı.

    Böylece GSYİH rakamları , yılın ilk yarısında ekonomik ivmede ani bir yavaşlamaya işaret ederken GSYİG daha kademeli bir soğumaya işaret etti.

    ABD'deki resesyonların resmi hakemi olan Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu İş Döngüsü Randevu Komitesi , resesyon çağrısını yaparken bir dizi başka ekonomik değişkenle birlikte her iki ölçümün ortalamasını kullanıyor . GSYİH ve GSYİG ortalaması, Ocak-Mart dönemindeki yüzde 0,1'lik artışın ardından ikinci çeyrekte yüzde 0,4 arttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrı bir gelişmede ABD işsizlik başvuruları bu hafta da düştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow