hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Bu haftanın en kritik verisi!

    ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak Bu haftanın en kritik verisi
    expand

    Gözler bu haftanın en kritik verisi olan rakamlar ABD enflasyon verisine çevrildi. ABD’de enflasyonun seyrine göre Fed’in faiz artırım hamlesinde bulunacak olması küresel piyasalar üzerinde de etkili oluyor. Bu nedenle açıklanacak olan ABD enflasyon verisi kritik özellik taşıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel piyasalarda, şahinleşen merkez bankaları ve artan jeopolitik risklerle yön arayışı devam ediyor. Altın fiyatlarını direkt olarak etkileyecek olan verinin saat kaçta açıklanacağı merak ediliyor. ABD’de açıklanacak olan enflasyon rakamlarına yönelik olarak beklentiler yüzde 7.3 oranında gerçekleşmesi yönünde. Aralık ayı enflasyonu yüzde 7 olarak gerçekleşmişti. Haziran 1982'den bu yana kaydedilen en büyük yükselişi göstermeye devam eden yıllık enflasyon, 39 yılın zirvesine yükselmişti.

    ABD ENFLASYON VERİSİ SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

    Küresel ekonomiyi ve varlık fiyatlarını yakından ilgilendiren ABD enflasyon verileri, 10 Şubat Perşembe günü açıklanacak. Bu haftanın en kritik verisi olan ABD enflasyon rakamları, bugün Türkiye saati ile 16:30’da belli olacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow