hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Kongresi'nde 1,59 trilyon dolarlık harcama anlaşmasında uzlaşma

    ABD Kongresinde 1,59 trilyon dolarlık harcama anlaşmasında uzlaşma
    expand

    ABD Kongresi'nde Demokrat ve Cumhuriyetçiler federal hükümetin kapanmasını önlemek için anlaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Kongresi'nin önde gelen Demokrat ve Cumhuriyetçi üyeleri 1,59 trilyon dolarlık bir harcama anlaşması üzerinde uzlaşarak, hükümetin bu ay kapanmaya başlamasından önce parayı tahsis edecek yasa tasarılarını geçirmek için bir yarış başlattı.

    Geçen yılın başından bu yana Temsilciler Meclisi ve Senato ödenek komiteleri, harcanacak toplam para miktarı üzerindeki anlaşmazlıklar nedeniyle 1 Ekim'de başlayan mali yıl için hükümeti finanse etmek için gereken 12 yıllık yasa tasarısı üzerinde anlaşmaya varamamıştı.

    Milletvekilleri bugün tatilden döndüklerinde, bu komisyonlar Tarım ve Ulaştırma bakanlıklarından İç Güvenlik ve Sağlık ve İnsani Hizmetlere kadar çeşitli kurumların 30 Eylül'e kadar sürecek mali yılda ne kadar harcama yapacakları konusunda yoğun müzakerelere başlayacaklar.

    Kongre'den geçecek ilk tasarı seti için 19 Ocak, geri kalanı içinse 2 Şubat son tarih.

    Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson yaptığı açıklamada en üst rakamın savunma için 886 milyar dolar ve savunma dışı harcamalar için 704 milyar dolar içerdiğini söyledi. Ancak Demokrat Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, ayrı bir açıklamada, savunma dışı harcama rakamının 772.7 milyar dolar olacağını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow