hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de sıradaki banka iflası PacWest olabilir

    ABDde sıradaki banka iflası PacWest olabilir
    expand

    ABD'li Pacific Western Bank, sermaye artırmak için daha önceki bir çabayı bir kenara bıraktı ve şimdi olası satış dahil stratejik seçenekleri değerlendiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    California merkezli üç rakip kredi kuruluşunun iflas etmesinin ardından zor durumdaki bölgesel bir banka olan PacWest Bancorp., konuyu bilen kişilere göre satış da dahil olmak üzere bir dizi stratejik seçeneği değerlendiriyor.

    Beverly Hills merkezli banka bir mali müşavirle çalışıyor ve ayrıca bir dağılma ya da sermaye artırımı yapmayı düşünüyor. Kaynaklar, satışa açık olmasına rağmen şirketin resmi bir açık artırma sürecini başlatmadığını söyledi.

    Kaynaklar, Pacific Western Bank adlı bir topluluk kredi kuruluşu ve bazı ticari ve tüketici kredisi şirketlerinden oluşan bankanın tamamıyla ilgilenen çok sayıda potansiyel alıcı olmadığı için kesin bir satışın engellendiğini belirterek potansiyel bir alıcının, kredilerinin bir kısmını potansiyel olarak büyük bir zarar olarak kaydetmesi gerekeceğini ifade etti.

    PacWest, dünkü borsa ticaretinin sonlarında yüzde 58 düştü. JPMorgan'ın iflas eden First Republic Bank ile yaptığı anlaşmanın ardından yatırımcılar bölgesel banka hisselerinden geri çekilirken, hisseler yüzde 28 düşmüştü. Mart ayının başından bu yana değerinin yaklaşık yüzde 85'ini kaybeden PacWest, yaklaşık 772 milyon dolarlık piyasa değerine sahipti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow