hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB'den Rusya ve İran'a yeni yaptırım hazırlığı

    ABden Rusya ve İrana yeni yaptırım hazırlığı
    expand

    Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları bugün Rusya ve İran'a yaptırımları görüşecekler. Dışişleri bakanları toplantısında gündeme gelecek olan Rusya'ya 9'ncu yaptırım paketi 200 kadar şirketin ve şahsın yaptırım listesine alınmasını içeriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Birliği üyesi ülkelerin dışişleri bakanları bugün Brüksel'de bir araya gelerek Rusya ve İran'a daha fazla yaptırım uygulanmasını, Ukrayna'ya silah yardımları için fona 2 milyar euro daha aktarılmasını görüşecek.

    Ancak AB'nin Macaristan'a bazı fon ödemelerini durdurması karşısında Macaristan'ın da AB dışişleri bakanlarının bugünkü toplantısında bazı kararları veto edebileceği ifade ediliyor.

    Bloomberg'de yer alan habere göre AB diplomatları yaptıkları değerlendirmede, "Prensipte bir uzlaşma var, ancak aynı zamanda hâlâ büyük sorunlar söz konusu. Bir şantaj diplomasisi söz konusu" ifadelerini kullandılar.

    Dışişleri bakanları toplantısında gündeme gelecek olan Rusya'ya 9'ncu yaptırım paketi 200 kadar şirketin ve şahsın yaptırım listesine alınmasını içeriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow