hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AGİ düzenlemesi devam edecek mi? Bakan Bilgin’den AGİ kesintisi açıklaması!

    AGİ düzenlemesi devam edecek mi Bakan Bilgin’den AGİ kesintisi açıklaması
    expand

    2022 asgari ücretin belli olmasının ardından tüm gözler AGİ düzenlemesine çevrilmişti. Konuyla ilgili net açıklama yapılmamasından dolayı kafalarda soru işareti kalmıştı. Bir grup AGİ uygulamasının tamamen kalktığını diğer grup ise asgari ücret üzerinde maaş alanlarda devam edeceği görüşündeydi. Bakan Bilgin AGİ düzenlemesiyle ilgili önemli açıklama yaptı. Peki, AGİ düzenlemesi devam edecek mi? İşte o detay..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca çalışanı ilgilendiren AGİ konusuyla ilgili Bakan Bilgin’den önemli açıklama geldi. Bilgin, dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    BAKAN BİLGİN’DEN AGİ KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

    Bakan Bilgin, maaşlardan asgari geçim indirimi miktarlarının kesilmesine ilişkin soru üzerine, İş Kanunu’nun 62. maddesinin, böyle bir kesintinin yapılmasını mümkün görmediğini dile getirdi.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, şunları kaydetti:

    “Siz maaşınızı brüt değil net maaş üzerinden alıyorsunuz. İşvereniniz yanlış yapıyor. Ücretler geriye gidemez. Brüt maaş alsaydınız size o parayı vereceklerdi. Şu anda yapılan işlem yanlış, hukuka aykırı. İşverenleriniz o uygulamayı yapamaz. Maaşlarınız geriye gitmez. Yanlış hesaplama yapıyorlar, kanun çok açık.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow