hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı duyurdu: Yaşlı ve engelli aylıkları konusunda açıklama

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı duyurdu: Yaşlı ve engelli aylıkları konusunda açıklama
    expand

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında çıkan yaşlı ve engelli aylıklarının asgari ücret ile birlikte değiştiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek ücretlerin, mevzuat gereği memur maaşlarındaki artışla değişiklik gösterdiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

    "Açıklanan yeni asgari ücret sonrasında bazı basın yayın organlarında "Yaşlı Aylığı ve Engelli Aylıkları" tutarlarına ilişkin çıkan haberler hakkında’ aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

    İlgili taraflarca yapılan görüşmeler sonrasında 20 Haziran 2023 tarihinde belirlenen yeni asgari ücret sonrasında gerçekleşen artışın, bazı basın yayın organları tarafından “Yaşlı Aylığı ve Engelli Aylıkları”na da aynı oranda uygulanarak güncellendiği görülmüştür.

    Paylaşılan “güncel” Yaşlı Aylığı ve Engelli Aylıkları tutarları gerçeği yansıtmamaktadır.

    Bakanlığımızca hak sahiplerine ödenen “Yaşlı Aylığı ve Engelli Aylıkları”na ilişkin iş ve işlemler ilgili mevzuat doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Bu çerçevede bahse konu aylıklara ilişkin ödeme tutarları 2022 sayılı Kanun, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve memur aylık katsayısına göre belirlenmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolayısıyla 01/07/2023 - 31/12/2023 tarihleri arasında geçerli olacak Yaşlı Aylığı ve Engelli Aylıkları tutarları, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak memur aylık katsayısı sonrasında hesaplanabilecektir.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow