hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da son 71 yılın en yüksek enflasyonu görüldü

    Almanyada son 71 yılın en yüksek enflasyonu görüldü
    expand

    Almanya'da son verilere göre ECB ile uyumlu enflasyon beklentilerin üzerinde yükselişle 10,9 seviyesine çıktı. Ülkenin yerel verisi de yüzde 10 seviyesine çıkarak 1951 yılından beri en yüksek seviyeyi gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'da Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Uyumlaştırılmış Tüketici Fiyatları Endeksi (HICP),  yüzde 8,8'den yüzde 10,9'a sıçradı. Ekonomistler yüzde 10 oranında artış bekliyordu.

    Almanya Federal İstatistik Ofisi Destatis'in bildirdiğine göre, Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile ölçülen yıllık enflasyon Ağustos'taki yüzde 7,9'dan Eylül'de yüzde 10'a yükseldi. Bu okuma için, piyasa beklentisi 9,4'tü.

    Bu oran 1951'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık yüzde 11,0'a ulaştığından beri en yüksek seviye oldu.

    Avrupa'nın en büyük ekonomisinde derinleşen enerji krizinin yanı sıra devam eden tedarik zinciri kesintilerinin ardından tüketici fiyatları yükseliyor. Mal enflasyonu, Ağustos ayındaki yüzde 14,7'den yüzde 17,2'ye yükseldi. Bunun öncülüğünde, enerjideki artış önceki yüzde 35,6'ya karşı yüzde 43,9 ve gıda fiyatlarındaki artış önceki yüzde 18,7'ye karşı yüzde 16,6 oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow